Bazen insan hata yapar da yaptığının farkında olmaz, ama kimse farkında olmadan küsmez, yani bilinçli olarak bu günaha bulaşılır. Şimdi bayram zamanı o halde bu defolu duyguları düzeltme zamanı.
Allah rızazı için küs olduğunuz kimse varsa barışın. Şu defolu duygulardan arının.
Cepten yazıyorum daha fazla yazmak isterdim ama meramımı anlatabildim sanırım.
Şu kıssayı da okuduktan sonra defolu duygularımızı bir "bismillah" ile düzeltelim inşallah.
Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin’in birbirine gücenmesi geliyor. Evet, bir gün onlar birbirlerine darılıyor. Çok geçmeden de hiddet anında söyledikleri sözlerden pişman oluyorlar. Ashaptan biri Hz. Hüseyin’e “Sen Hasan’ın küçüğüsün. Gidip özür dilemek sana yakışır.” deyince Hz. Hüseyin “İki kimse arasında uyuşmazlık çıkar da hangi taraf başını eğip öteki tarafla anlaşmaya talip olursa, cennete ondan önce girer.” hadisini nazara veriyor. “Barışmayı ben talep edersem, dedemin emrine karşı gelmiş olmaktan korkarım. Ağabeyim Hasan’ı sevap işlemekte geçmiş olmaktan çekinirim. O yüzden bekliyorum ki, o bana gelsin.” cevabını veriyor. Kardeşinin düşüncesini öğrenen Hz. Hasan, onun yanına koşuyor ve kucaklaşıp barışıyorlar.