Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Cübbeli'den Yaşar Nuri'ye Reddiye
Cübbeli'den Yaşar Nuri'ye Reddiye
saygılı edepli anlamina gelir
Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...
Koşarak Ulaştır Ya Rabb...
Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...
Yüreğim!
Kör düğüm ...
"Sofilerle kırk gün beraber olan kimsenin aklı bir daha ona geri dönmez."
Allahın dualarımızı kabul etmesi için güya şeyhlere başvuruyoruz diyorlar, islama göre "yetiş ey şeyh" demek eğer şeyh senin duyabileceğin bir alanda değilse açık şirktir. insanlar ehil oldukları konularda vesile edinilmesine elbette bir şey diyecek yoktur. ama anlamadığınız nokta şu ki ölmüş yahut diri olan şeyhler kendi yanlarında söylemediğin şeyleri duymaya ehil değildirler, bu Allahın "Duyan/Semi" ismine şirk koşmaktır. ehli sünnet de bundan aksi bir şey dememiş, ebu hanife "yetiş ey şeyh" sözünü geçelim "Allahım peygamber yüzü suyu hürmetine bana yardım et" demeyi bile mekruh saymıştır. Nedeni nedir, bu tip dualar sünnette yoktur yani bidattir. Ve bidatler şirke kapı aralayıcı şeyledir. Cübbelinin ehli sünnet olduğunu reddetmek Allahın bir hükmünü reddetmek değildir yani bu konu sorgulanabilir, her alimin ehli sünnet olduğu sorgulanabilir neticede Allah alimlere mutlak bağlılıkla bağlananları değil tevhid ve sünnet ehli kalabilmiş müslümanları kurtaracaktır inşaAllah. cübbelinin sorgulanması gibi ebu hanife, şafi, ahmed bin hanbel gibi alimlermiz de sorgulanabilir ki bunda amaç hataları var ise bunlardan uzak durup doğrularına yapışmaktır, bu ehli sünnet alimlerinin ısrarla yöneltmeye çalıştıkları yoldur. tekrar söyleyeyim ama farklı bir şekilde cübbeli ahmed cennete götürmez, aynı şekilde imam ebu hanife de, imam şafi de, imam malik de, imam ahmed de, imam ibn teymiyye de, imam ibn abdulvahhab da. Allahın peygamberleri dışında hiçbir şahsa mutlak taklid gözü ile bakılmaz. inşaAllah anlaşılmıştır.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi