You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

çooookkkkkk önemliiiiiii

çooookkkkkk önemliiiiiii

Acemi Üye
çooookkkkkk önemliiiiiii
s.a arkadaşlar
ben okuyorum ve bunu yaparkende çok zorluk çekiyorum... ama hiç bu kadar ağır hakaretlere uğramamıştım bu güne kadar. sınıfta bi kaç arkadaş bana sırf kapalı olduğum için yobaz, banaz, medeniyettten yoksun v.b laflar sarfetmişler. çok üzülüyorum ne yapabilirim????? sizlere danışmak istedim...
çok dua istiyorum sizlerden....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: çooookkkkkk önemliiiiiii
Bir kaç kişi sizin canınızı hiç bir zaman sıkmasın...ki sınıfın hepsi bu davranısta bulunsa bile..çünkü...

;başörtüsü sizin hayatınızda bir yer edinmiştir bununla gurur duymak varken bir kaç kişi yüzünden sıkıntıya girmeye gerek yok.

Nasıl o yobaz diyenlerin kişilerin kutsal değerleri varsa,

başörtüsüde siz bunu kutsal saydıgınız için kutsalınızdır.

Nasıl sen onların kutsalıyla dalga gecmıyorsan onlarında senle dalga gecmemesi gerekir.

Senin dalga gecmemen onlardan farkını gösterir...onlar kişilerin kutsalıyla dalga gectiklerinden dolayı zarardalardır,

Rasulullah (sa) buyurdugu gibi : "Zarar da yoktur, zarara zararla karşılık vermek de yoktur''..buradan hareketle sen onların yaptıgının zıttını yapacak ve onlarla ıyı gecıneceksın...

Tarihe baktıgımızda kişiler kutsallarından dolayı hep hor görülmüşlerdir...;ama kazanan hep hor görülenler olmustur...yineasr suresinde Yaratıcı(cc) ''Andolsun asra! İnsanlık hüsranda. Ancak iman edenler ve doğruları yapanlar, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna.'' söylemiş ve sabrın önemi üzerinde durmustur...Sabır herzaman kazandırır kardeşim....

Teşekküreder...Yaratıcı size bol bol sabır versin....S.A
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-03-2010, Saat:05:38 PM, Düzenleyen: Çağdaş.
Acemi Üye
ben de ilk söylendiğinde bişi demedim ama içimde kaldı keşke deseydim neden demedim diye. sürekli bi ikilemdeyim bi yanım sen sus cevabını Allah teala verir. ama diğer yanım da neden susuyorsun o seni hor görüyo , aşağılıyo cevap vermem gerektiini düşünüyorum.. ama bunu nefsimin söylediğini de biliyorum ama bu konu da nefsime hakim olmak çok zor geliyo ve ben o arkadaşla 2 yıl daha beraberimSad eminim bu söylediklerine devam edecektir.dayanamıyorum bana ağır geliyo bu konuda fazla hassasım galiba..
inş. nefsime uymam.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ve aleykümselam,canım bu dertten tek sen değil hepimiz müzdaribiz bizi görüp tüyleri diken diken olan insan bozması kişilerle karşılaşabiliyoruz cevap vermen gerekir şöyleki Kuran- Kerim den açık delil göstereceksin biz kula değil Allaha kuluz hesap verceğimiz merci de O dur o yüzdendirki canını hiç sıkma bu gibi durumlarda sen şanslısın Allahın emrini yerine getiriyorsun onlarsa cahil ve körler medeniyetin nereden geldiğini bilseler biraz idrakleri ufukları açık olsa ama sana hakaret eden yobaz vs aşağılayıcı üslupla yaklaşan insan müsveddelerine en güzel cevabın yaşantınla olacaktır asıl seni dış görünüşüyle değerlendirenler medeniyetsizdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
İradesi Bütün İradelerin Üzerinde Olan Allah'ım Sana ve senin gibi bütün türk gençlerine yardım etsin.
[Resim: 65897398.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
umursama :D

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
aleykümselam sevgili kardeşim bende ilk başortu örttüğümde böyle tepki almaktan cok korktum ama kendimi hazır hissedince başörtüme sıkı sıkıya bağlandım kimsenin sözleri umrumda olmadı ve başkaları için yaşamamayı değil kendim için yaşamayı öğredim insanların dostuda olur düşmanıda olur dostun olan seni takdir eder olmayan ise ayıplar eger medeniyet soyunmakla olsaydı hayvanların hiç elbisesi yok ve onlar cok medeni demektir der bir büyüğümüz ve sen doğru yoldasın yolundan saptırmak isteyenlere aslaaaa izin verme Allah yardımcın olsun ...
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-03-2010, Saat:09:31 PM, Düzenleyen: sehrigiz.
Profesör
....cagdaslık,medenıyet;karsısındakının gorusune saygı duyabılmektır,hakaret etmek degıl.sana yobaz dıye bır soz sorf ettıyse bu senın degıl o yavsagın yobazlıgıdır...Allah kendı yolunda ılerleyen hıcbır kulunu sıkıntıda bırakmaz..ona cevap vermek için ne kalbını ne dılını ne de aklını yor;o sevıyesız ıse,ona cevap verıp sende oyle olmak zorunda degılsıngülücüksen ımamhatıplısın ya tabıkı de bı farkın olmalı ondan;dık durusunla gırdıgın yoldakı gosterdıgın kararlılıkla yıldırmalısın onu;verecegın susturucu cevaplar ıle degıl....
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-03-2010, Saat:09:40 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
S3Nİ S3VİYORUMM
as hatice kardeşim..bende ilk kapandığmda banada neler dedeiler herkese dedikleri gibi gençliğini yaşa falan bilmem daha neler ..bu senin seçimin cevap verip veya vermen önemli değil sen onlara inat daha sıkıya bağlı kalıyosun..ne derse desinler sen gönlünü ferah tut rabbime sığın sabret muhakkak onlarda bıkacaklar..rabbim onlara hidayetr versin..rabbim bize yeter..Wink

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ya sen o gerizekalılara ne bakıyosun. sizin sınıfta bunlara cevap vercek biri yokkmu ya hiç? iyiki ben osınıfta değilmişimgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.