You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çok mühim bir Hadis

Çok mühim bir Hadis

Üye
RE: Çok mühim bir Hadis
------------------------------------------------------------------------------------------

Esselâmu aleykum.

Peygamber efendimiz s.a.v. ile ilgili Kuran’ı kerimdeki âyeti kerimelerden bazılarını sizlere hatırlatmak istedim. Hepimiz için yararlı olacağına inanıyorum.

Âyeti kerimeler şöyledir:
“Resûle itaat eden Allah’a itaat etmiş gibidir.” (Nisâ sûresi 80.âyet)

“(Resûlüm) de ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.” (Ali imran sûresi 31. âyet)

“ Deki Allah ve Resûle itaat edin. eğer yüz çevirirlerse bilinsin ki Allah kâfirleri sevmez.” (Âli İmrân sûresi 32.âyet)

“Sonra (Ey Muhammed) seni din konusunda apaçık bir şeriat (düzen) sahibi kıldık sen ona uy, bilmeyenlerin isteklerine uyma.” (Câsiye sûresi 18.âyet)

“Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının. Allah’tan korkun çünkü Allah’ın azabı çetindir.” (Haşr sûresi 7. âyet)

“İşte o elçi arşın sahibi Allah’ın katında güçlü ve itibarlıdır.” (Tekvir sûresi 19. ve 20.âyetler)

“Allah’a ve Resûle itaat eden altından nehirler akan cennete girecek, sonsuza kadar orada kalacaklar. İşte bu büyük başarıdır.” ( Nisâ sûresi13.âyet )

“Kim Allah'a ve Resûl'e itaat ederse işte onlar, (Cennette) Allah'ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberlerle, sıddıklarla, şehitlerle ve Salih kişilerle beraberdir (Olacaklardır). Bunlar ne güzel arkadaştır.” (Nisa sûresi 69. âyet)

Velhamdu lillâhi Rabbil alemin.

Sevgiler ve saygılar. Hoşça kalın. Mekkavi…
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ilimci, çok güldürüyorsun beni hee gülücük
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kuranda "Peygamber ne getirdi ise alın" içeren ayetlerinin sayısını eminim benden iyi biliyorsunuzdur ilimci.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-04-2013, Saat:05:18 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
ilimci hala ayetteki ''Allah ve peygamberinin haram kıldığını haram saymayan...'' ifadesini kabul etmemek için direniyorsun... Allah subhanehu ve teala açıkça söylüyor, neden alakasız ayetleri getirerek bu ayeti gizlemeye çalışıyorsun? Peygamberin haram kılma yetkisinin olması sana çok mu ağır, geliyor? Allah subhanehu ve teala peygamberine vahyeder, peygamberde neyin haram olup-olmadığını söyler... bu hükmün kuranda olma şartıda yoktur zaten bütün ümmetin icması ile sünnetin hükümleri, kuranın hükümleri gibi bağlayıcıdır..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.