You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çok mühim bir Hadis

Çok mühim bir Hadis

هل أنا حقاً أنا ؟
Çok mühim bir Hadis

Resulullah sav buyurdu ki;

Bana kuran ve onunla birlikte misli (sünnet) verildi. Karnı tok ve yastığına yaslanan birisinin;''Bize gerekli olan kuran'dır. Onda neyi haram bulduysanız onu haram edininiz. Neyide helal bulduysanız helal edininiz'' demesi yakındır.

dikkat edin!!

Resulullah'ın (sav) haram kılması, Allah'ın haram kılması gibidir.

Alıntı:Ebu Davud Es-sunen 4604 numaralı hadis..

HADİSDEN NELER ÖĞRENEBİLİRİZ?

1-''Bana kuran ve misli verildi'' sözünden Resulullah sav'e kuranın yanında ona misli yani sünnetinde verildiğini öğreniyoruz.

2-Yine ''misli (sünnet) verildi'' sözünden sünnetide Allah'ın ona ilham ettiğini öğreniyoruz.

3-Yine ''bana kuran ve onunla birlikte misli verildi'' sözünden Resulullah'ın (sav) kuran ve sünnetin parçalanamaz olduğunu vurguladığını görüyor ve öğreniyoruz.

4-''Karnı tok ve yastığına yaslanan'' tiplemesiyle bize kibirli adam potresi çiziliyor.

5-Yine ''karnı tok ve yastığına yaslanan'' ifadesiyle bu şahsın çok rahat bir konumda, koltuğuna kurulmuş bir vaziyette kendisini yüksek bir mevkiden görüleceği tasvir ediliyor.

6- Yalnız kuran diyen kimselerin çıkacağını öğreniyoruz.

7-''Yalnız kuran'' diyen insanların sadece demekle kalmıyacağını aynı zamanda çevresindeki insanlarada bunu tavsiye edeceğini öğreniyoruz.

8-Resulullah sav'in ''demesi yakındır'' ifadesinden yani gelecekte haber verdiği bu durum Allah'ın, Resulune verdiği mucizelerdendir.

9-''Dikkat edin!!'' ifadesi ise Resulullah sav'in bizleri her zaman ki gibi bu konudada uyardığı ve bizlere sakınmamızı dile getirdiği bir husustur.

10-''Resulullah'ın (sav) haram kılmaqsı'' ifadesinden Resulullah (sav)'inde hüküm koyma yetkisine sahib olduğunu yani onunda şaari olduğunu idrak ediyoruz.

11- Yine onun sadece bir postacı olmadığını bizlere allah tarafından gönderilen bir örnek olduğunu idrak ediyoruz.

12-''Resulullah haram kılması, Allah'ın haram kılması gibidir'' buyruğundan Ona itaatin Allaha olduğunu Ona isyanın Allah'a isyan olduğunu öğreniyoruz.

13-Yine bu son cümleden hareketle Resulullah'ın belirlediği haramlar ve helaller kuranda olmasa bile aynı şekilde hüccet olduğunu öğreniyoruz.

14-Son olarak diyebiliriz ki; Bizim gibi alemlere zahmet değil, rahmet olarak gönderilen nebilerin sonucusu Allah'ın Resulu muhammed (sav) canlı bir vahiy misalidir.

Alıntı:Kalemşör
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Çok mühim bir Hadis
Ben bu hadisin sahih olduğuna pek inanmıyorum....

Alıntı:Resulullah'ın (sav) haram kılması, Allah'ın haram kılması gibidir.

Bu cümleyi KUR'AN ' a aykırıdır diye düşünüyorum....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
bişeye haram demek için kuranda geçmesi gerekir benim bildiğim
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Abi o zaman Kur'an'a ne gerek var ki? Siz diyorsunuz ya hani, sadece Kur'an yetmez. Sizin yaptığınız da sadece Peygamber yeter olmuyor mu? Bizde biliyoruz Hz. Muhammed'in Kur'an'a aykırı sözler söylemeyeceğini. Ama her, al bu Peygamberin sözüdür diye hüküm vermek kimin haddine?

Verilen sözler Peygamberimizin sözü ise eyvallah, ancak değil ise bu Peygamberimize büyük iftiradır.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.