Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Cinler insan Bedenine Girermi ?
Cinler insan Bedenine Girermi ?
Delil, Ebu Davud ve Ahmed'de sahih senetle şöyle rivayet var.
İbn Umara Onun dedesi ez-Zariğ, Rasulullah (s.a.s)'e gelerek deli olmuş bir çocuğuyla beraber, (bir rivayette bu deli olan çocuk kardeşinin oğlu), şöyle anlatıyor:
Rasulullah (s.a.s)'e şöyle dedi: "Benimle beraber bir çocuk var, delidir, Onun için Allah'ın şifa vermesi için dua etmeniz için getirdim"
Rasulullah (s.a.s) bunun üzerine "Onu bana getir" dedi.
Sonra Zariğ diyor ki: "Gittim ona, yolculuk elbisesini çıkardım, güzel iki elbise giydim. Sonra elinden tuttum Rasulullah (s.a.s)'a kadar götürdüm"
Rasulullah (s.a.s) ona "yaklaştır" dedi.
"Çocuğun sırtını bana karşı yap."
Sonra Rasulullah (s.a.s) üstten aşağıya kadar sıvadı ve sırtına hafif olarak vurup şöyle dedi: "Ey Allah'ın düşmanı, çık!"
Hatta sahabe diyor ki: Rasulullah (s.a.s)'ın koltuk altının beyazlığını gördüm.
Baktık ki, bu çocuk artık normal hale geldi. Normal olarak davranmaya, bakmaya başladı. Durumu değişti. Aynı sağlıklı, deli olmayan kişinin durumuna döndü.
Sonra Rasulullah (s.a.s) onu yanında oturttu . Sonra "su getir" dedi. Ve o suyla yüzünü sildi ve ona dua etti.
Hadisi rivayet eden kişi "Artık o kişi öyle bir kişi oldu ki, Rasulullah'ı ziyaret edenlerden en iyisi oldu" dedi. (sahih hadis)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi