You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cinler insan Bedenine Girermi ?

Cinler insan Bedenine Girermi ?

Kıdemli Üye
RE: Cinler insan Bedenine Girermi ?
cinlerin insan bedenine gireceğine dair bilgi kuranda mevcut değildir , mevcut diyen delili ile yazar , cin suresi okuyun cinleri tanıyın ve hz süleyman kıssalarında cinlerin hz süleymanın öldüğünü bile anlamayacak kadar saf olduklarını aslında bilmeniz lazım , cinlerin insan bedenine girmesi vs. bu tür safsatalara delilsiz inanmayın , dini açıdan kuranda bu tür bilgi yok , böyle bişey olsa Allah bizi uyarırdı gibi geliyor , en doğrusunu Allah bilir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-05-2013, Saat:03:06 PM, Düzenleyen: e2828.
هل أنا حقاً أنا ؟
kesin yargılı ifadeler kullanmamalısın, vardır belki sen görmemişsindir, yahut görmüşsündür fakat ilmi vukufiyetin fehmetmeye yetmemiştir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
seninle bu doğrudur yanlıştır diye tartışmıyorum sana usulu gösteriyorum... usulunu öğrenirsen neyin doğru ya da nayin yanlış olduğunu zaten anlarsın bu sonraki mesele
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Benim bildiğim cinler biz toprakdan yaratılmış insanoğlundan fazla diye biliyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Şeytan insanların vücuduna girebilir ve girip kalabilir. Hastalık yapabilir ve çok değişik şeyler yapabilir.
Delil, Ebu Davud ve Ahmed'de sahih senetle şöyle rivayet var.
İbn Umara Onun dedesi ez-Zariğ, Rasulullah (s.a.s)'e gelerek deli olmuş bir çocuğuyla beraber, (bir rivayette bu deli olan çocuk kardeşinin oğlu), şöyle anlatıyor:
Rasulullah (s.a.s)'e şöyle dedi: "Benimle beraber bir çocuk var, delidir, Onun için Allah'ın şifa vermesi için dua etmeniz için getirdim"
Rasulullah (s.a.s) bunun üzerine "Onu bana getir" dedi.
Sonra Zariğ diyor ki: "Gittim ona, yolculuk elbisesini çıkardım, güzel iki elbise giydim. Sonra elinden tuttum Rasulullah (s.a.s)'a kadar götürdüm"
Rasulullah (s.a.s) ona "yaklaştır" dedi.
"Çocuğun sırtını bana karşı yap."
Sonra Rasulullah (s.a.s) üstten aşağıya kadar sıvadı ve sırtına hafif olarak vurup şöyle dedi: "Ey Allah'ın düşmanı, çık!"
Hatta sahabe diyor ki: Rasulullah (s.a.s)'ın koltuk altının beyazlığını gördüm.
Baktık ki, bu çocuk artık normal hale geldi. Normal olarak davranmaya, bakmaya başladı. Durumu değişti. Aynı sağlıklı, deli olmayan kişinin durumuna döndü.

Sonra Rasulullah (s.a.s) onu yanında oturttu . Sonra "su getir" dedi. Ve o suyla yüzünü sildi ve ona dua etti.
Hadisi rivayet eden kişi "Artık o kişi öyle bir kişi oldu ki, Rasulullah'ı ziyaret edenlerden en iyisi oldu" dedi. (sahih hadis)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.