You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cebrail İle İlgili ( kutsal ruh )

Cebrail İle İlgili ( kutsal ruh )

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Cebrail İle İlgili ( kutsal ruh )
her meselede olduğu gibi bu meselede de sanki hiç cevap verilmemiş gibi lanse ediyorsun durumu ve her nedense her meselede iddia sahibi sen olduğun halde ispat sadedini muhatabından bekliyorsun... getirilen ayet bariz bir şekilde melek olduğunu söylüyor görmüyorsun ya da görmek istemiyorsun bunu anlıyorum da senin bir ispatın olmadığı halde neden böyle bir şey iddia ediyorsun bunu anlamıyorum.. bu konudaki hadislere hiç girmiyorum kabul etmeyeceğini bildiğim için fakat senin kuran okumalarının doğru bir usulu yok bu yüzden bir şeyi iddia ederken savunamıyorsun... cebrail a.s. melek olduğu sabit olan birşey bu ümmetten bunu kabul etmeyen kimse çıkmamış diğer fırkalardan bile böyle bir iddia yok sen bu iddianla batıl fırkalarda dahil olmak üzere herkese şaz kalmış oldun.... cebrail a.s. ile ilgili gelen diğer isimlerden ruh, ruhul emin, ruhullah, ruhul kudus, cibril vb. olanları herkes kabul ediyor zaten fakat sorun şurada sen bu kavramların içerisini şaz olan görüşlerinle doldurmaya çalışıyorsun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
meleğe ruh denilebilir, bunda bir şey yok ruh formlarından biriside bu şekilde geliyor .. başta naklettiğim ayette cebrailin ve mikailin melek olduğu yazıyor ümmet bu ayetle istidlal ediyor; sen bunu anlamıyorsun diye hakikati ortadan kaldıramayız... bu ayetin neden indirilmiş sen buna baksana bu ayetin nuzul sebebi bile bunun melek olduğu üzerinden hareketledir.. mecaza inanmam gibi birşeyde demedim ben mecazın varlığını ve ne olduğunu bildiğim için kuranda mecazı reddediyorum..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
senin mantığında paradoks var madem sana göre ve harfi atfı mugayeraya delalet ediyor(bana göre bu batıldır da senin mantığına göre soruyorum) o zaman ayette gecen meleklerin dışında zikredilen cebrailin yanındaki mikailde melek değil demek zorundasın...

diğer mesele ise 26:193 - (Resulüm!) Onu Rûhu'l-emin (Cebrail) indirdi...
vahyi cebrail indiriyor diğer ayet ise 16:2 - Kendi emrinden ruh (vahiy) ile melekleri, kullarından dilediği peygamberlere indirip şu gerçeği insanlara bildirin, buyuruyor: Benden başka hiçbir ilâh yoktur. Ancak benden korkun.

burada da vahyi indirenin melekler olduğunu söylüyorsa bu da cebrailin melek olduğunu kaçınılmaz kılıyor...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.