........ Sizden ricam ruhun melekle aynı olduğu yada cebrailin melek olduğuna dair kuranda bir ayet gördüyseniz , biliyorsanız yazmanız , ben böyle bişey iddia etmiyorum fakat bu araştırmamı destekleyecek yada yalanlayacak bir kanıt istiyorum , en doğrusunu Allah bilir .
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Cebrail İle İlgili ( kutsal ruh )
Cebrail İle İlgili ( kutsal ruh )
........ Sizden ricam ruhun melekle aynı olduğu yada cebrailin melek olduğuna dair kuranda bir ayet gördüyseniz , biliyorsanız yazmanız , ben böyle bişey iddia etmiyorum fakat bu araştırmamı destekleyecek yada yalanlayacak bir kanıt istiyorum , en doğrusunu Allah bilir .
ve atfı her yerde mugayeraya delalet etmez burada etmediği gibi bu iki meleğin ayrıca zikredilmesi onların diğerlerine elzem olmasından yahut burada hususi bir sebebe işaret etmesindendir.. burada bunun ikisi de var... zaten bu ayet mütekaddimlerde dahil olmak üzere imal-amel münasebetlerine örnek gösterilmiş.. iman ve amelin ayrı zikredilmesinin ikisinin birbirinin ayrı olmadığı noktasında bu ayet hep örnek gösterilmiş tıpkı melek söylenip cebrail ile bunun örnek gösterilmesi gibi..
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi