Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Çarşaflı yada feraceli bir bayanla evlenmek???
Çarşaflı yada feraceli bir bayanla evlenmek???
60-70 derece sıcaklığa ulaşmış bir yerde kalın kumaştan yapılmış kıyafetler giyilemeyeceği hatta sıcak çarpmasından dolayı yüzün dahi açılamayacağı yerler vardır, onlar peçe ile yüzlerini kapatmak zorundadırlar..soğuk ve rüzgar alan yerlerde de ince ve uçuşan kumaştan yapılmış kıyafetler giyilemez ..giyilemez diyorum çünkü asl olan ayette buyrulan tesettüre riayettir..rüzgarlı bir coğrafyada ne kadar bol ve tepeden tırnağa kapatıcı özelliği olsa bile bir rüzgarla tüm örtücülüğünü kaybedeceği açıktır..İnançlı hanımlar tesettürü anlayabilrilerse bunuda anlayabilir ve kendilerine örtücü vasfı olan kıyafetleri seçebilirler...önemli olan bir örtünün örtü olabilmesi için onun çarşaf ferace yada pardesü olduğu değil, tesettür şartlarına uygun kumaş ve model kıyafettir.
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Genç bir kızın tesettür konusunda ki ikna olamaması üzerine
O videoyu izlerken kızı anlayabiliyordum ama farklı bir versiyonla
Kendimi ikna edememek değil de aileyi nasıl ikna edeceğim sancısı yaşadım çok uzun zaman
Annemi geçin annannem bile tesettürlü değilken
Ailede -sülalede tesettürün t si yokken
Yani düşünsenize bir meclise camiye girdiğiniz zaman kapıda örtüyor çıkışta başınızı açıyorsunuz
Bazen bu başı açmamak evin girişine kadar devam ediyor kapıyı çalmadan önce örtünüzü
Çantaya tıkıştırıyorsunuz yada fular süsü veriyorsunuz
Niye ?
Aile anlamasın diye .))
Ya şimdi buna gülüyorum ama benim Halim buydu uzun bir süre

En berbat olan şey farkındalık ve ikiyüzlü gibi hissetmekti.
Böyle hissetikçe hiçbir şeyi de tam anlamıyla yapamıyordum.
Bu Ramazan buna son verme kararı almıştım ama hani o an vardır ya.
O an gelsin.
Şehzade caminde son zamanlar artık.
Kadınlar tarafında kadınlar çocuklar itikafta
Sabah namazı kılınmış herkes bir yerlere yatmış uyuyor.
Bir oradakilerin samimiyetine baktım
Bir kendi samimiyetsizliğime.
O sabah Camiden çıkınca başımı açmadım
Marmara'ydan inince de açmadım
Evin zilini çaldığımda da açmadım.
Konu dışına çıkıp bir anımı sıkıştırdım buraya biliyorum ama
Hayati devrimlerinden biridir bu.
Ve başörtüsü ilkem.
Insanların ne dediklerini umursamıyorum zerre miktar
Fakat yazın örtünmek çok zormuş :D
Vesselam
Ya aile yapısına göre şartları oluyor tabi bizimkilerin de olmazlara olmazları var
Ben öyle baskı görmüyorum, öncelikler noktasında tıkanma yaşıyoruz çoğu zaman.
Örnk akademik kariyer vs gibi hususlarda.
Ama siz çözümü bulmuşsunuz. Evlilik olayı.
Gerçi herkesin ilk söylediği de bu oluyor ama
O da ne kadar olası bilmiyorum şu an için.
Seyyah olacam ben :D
Varolasın yorumun için.
Bu konu bence kadın ve erkek açısından farklı.
Kadın açısından: Çarşaf noktasında olmasa bile örtünme konusunda sıkıntı yaşayan hanımlar olabiliyor (bkz: Alketa)
Ama azimli olanlar baskıları aşabiliyor (bkz: Alketa)
Gerisi kadının kendisine kalkmış. Bence insan hem farzı yerine getirtip hem de İslam nişanını lekelememeli.
// Bülent Arınç Mode On
Mesela bir kız gördüm yıllar önce yolda. Çarşaflı ama ağzını yaya yaya kahkaha atıyordu kulağında telefonla.
// Bülent Arınç Mode Örf
Ya şimdi bu olmaz. Neden olmaz diye uzun uzun açıklayamayacağım bu saatte. Birçoğunuz biliyorsunuz zaten neden olmayacağını. Tesettürü uygulamak kadar taşımak da önemli.
Erkek açısından: Şahsen eşim çarşaflı olsa hiç gocunmayacağım gibi gocunanı da anlamam. Öncelikle Allah'ın emrini uygulayandan, takva elbisesini giyenden gocunulmaz. Gocunulsa da gocunulmaz. Valla cuma namazına gidiyorum diye en samimi arkadaşlarımdan hakarete varacak laflar işittim ama eşimi çarşaflı diye hor görecek adamın çok afedersiniz alnını karışlarım. İsteyen bana ne diyorsa desin ama sevdiceğe laf yok. Adamın bıngıldağını delerim. Sonralıkla kadın zaten benim eşim değil mi, bana karşı örtünmesine gerek yok. Ben onu istediğim haliyle görebilirim. Ama kalan herkese karşı örtülü. Benden başka kimse göremiyor sevdiceğin yüzünü. Bu lüks değil de nedir?
Not: Eşimin ahlakının düzgün olması ilk tercihimdir. Çünkü ahlak olmadan hiçbir şey olmuyor.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi