You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çarşaflı yada feraceli bir bayanla evlenmek???

Çarşaflı yada feraceli bir bayanla evlenmek???

General
RE: Çarşaflı yada feraceli bir bayanla evlenmek???
peki sonuç ? evlilik görünüyor mu gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Her müslüman hanıma çarşaf giyip peçe takmasını tavsiye ederim. Allah mukafatlarını versin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bazen görüyorumda çarşaf çok dikkat çekici ferace daha iyi
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-10-2016, Saat:01:44 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Forumcu
Muhyiddin-i Arabi bakınız ne demiş, "Züppelik etme. Bu kelime Arapça'da "Elbezaze" kelimesinin zıddıdır. "Bezaze" babayani, olduğun gibi, yaşadığın memleketin göreneğine uygun bir şekilde yaşamak demektir ki imandandır"

İmandandır diyor ilginç. İfrat ne demek herhangi bir konuda çok ileri gitmek, ölçüyü aşmak, aşırı davranmak manasına gelir. Tefrit ise herhangi bir konuda geri kalmak, yeterli ölçüde olmamak durumudur. Artık günümüzde çarşafın hangi kategoride olduğunu söylemeye bile lüzum yok.

O güzel yüzlü kadının içinde ne var?
Peki, o çarşaflı kadının içinde ne var?
Manaya da bak gönlü tesettürlü, çarşaflı mı?
Yoksa gönlü açık saçık mı?
Kalb, düzgün olursa diğerleri de ona uyuyor.

Misal, Cemalnur Sargut hanımefendi.
Tasavvufi bazı görüşlerini cımbızlamazsak ondaki o deryayı farkederiz. Kuran, Füsus-ul Hikem, Mesnevi bunların derunine inmiş.

Ne yapıcaksınız tek fonksiyonu çarşaf olan bir kadını ?Misvak sünnet midir ? Yoksa, yanlışlıkla su yutmak orucu bozar mı? Bunları mı konuşacaksınız?
Damatda da cüppe varsa tamamdır.
Bu evlilik üremekten başka hangi neye yarıyacak?

Diğer insanları bilemem ama
ben ruhsal boyutu insan olan biri ile evlenmenin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Yani ruhsal boyutta insan ve imani konuda Müslüman olabilecek kişilerin çarşaf giyinmesi düşünülemez mi?
Yada
Çarşaf giyenlerin içlerinin imanla dolu olması mümkün değil mi?

Sanki öyleymiş gibi yazmışsın.

Elbette "öyle demek istemedim" diyeceksin biliyorum yada öyle temenni ediyorum

Ama insanın içi dışı bir olması daha aranılacak şey değil mi?

İçi imansız dışı imanlı olamayacağı gibi, içi imanlı dışı imansız da olamaz.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Nefs-i emmaresi yılan, akrep, fare, köpek vs. olup da kendisini çarşafla kamufle etmiş bir kişi mi daha ahlaklı yoksa başı açık fakat gönlü tesettürlü nefsi de insan olan biri mi?Tabiki ikincisi. Çünkü, İslam güzel ahlaktan ibaret. İkisi de olsa çok daha iyi.

O zaman surete(dışa) bakıp biri birincisini seçerse elinde patlar o kadın kusura bakmayın isterse gözünü de kapasın.

Çarşaflı olmak açık giyinenle kıyaslanamaz bile fakat kapanmak için çarşaf giyilmese daha iyi olur kanaatimce. Genç ve orta yaşlı giyenlerde dikkat çekiyor. Çünkü günümüze uygun değil. Bir yaşlı giyebilir onda dikkat çekmiyor ona uygun. Bir de gözlük takıyorlar, yemek yeme meselelerine girmek istemiyorum.

Netice itibari ile dışarıdan İslam için iyi bir algı vermiyor. Bugün Avrupa'ya gidin Müslümanım deyin kaçabilirler, üç beş dervişimiz olmasaydı kaç kişi kaçardı hesaplayın. İnsaf edin de söyleyin hangisi?
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Konu baya tartışılmış son durumu merak ettim fenafillah hakkında hayırlısı olmuştur inş. gülücük
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.