You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çarşaflı yada feraceli bir bayanla evlenmek???

Çarşaflı yada feraceli bir bayanla evlenmek???

-İKRA-
RE: Çarşaflı yada feraceli bir bayanla evlenmek???
En büyük zorluk hor görülmek, başımıza geldiği için biliyoruz. Biz okulda ve bazı yerlerde bunu yaşadık, çarşaflı arkadaşlar sokaklarda da yaşıyor gördüğüm kadarıyla...
Ama takva sahibi bir müslüman, buna Allah için katlanıyor;
hatta manevi yönden insan böyle durumda Allah'ın yakınlığını daha çok hissediyor diyebilirim.
Yeter ki siz ona destek olun, akraba, yakın çevre ilişkilerinizde olabilecek muhtemel zorlukların üstesinden gelecektir.
Örneğin, erkek bayan ayrı oturma, erkeklerin elini sıkmama v.s. isteyebilecektir. (belki siz de uyguluyorsunuzdur)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Evlendiğinizde ilk zamanlar yaşam tarzınız akraba, tanıdıklar arasında yadırgansa da
(çünkü çok değişik akrabalar olabiliyor), siz birbirinize destek olursanız; zamanla
sizin yaşantınıza alışacaklar, belki bazı tanıdıklar az gelecek; önemli değil diyeceksiniz, Allah için katlanacaksınız, öyle birilerini biliyorum.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
şu hayatta kapını kapattığın zaman herkez kapının dışında kalıyor..ALLAH sen ve eşin kalıyorsun..önemli olan kimin ne düşündüğü değil..önemli olan ALLAH rızası gözetmek...

insanlar yadırgar ,hatta dışlar ,küçümserler.. çünkü biri senin gibi düşünmüyorsa ne yaparsan yap senin yaptığın karşıdakine terstir....
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Sofinin bir sözü vardır insanlar Hakkında Allah'a uy. Ama Allah Hakkında insanlara uyma diye bi söz gerçekten çok doğru söz konusu Allah'ın rızası ise bugün olup yarın Yanımda olmayacak Kişilerin minneti bişey ifade etmiyor benim için.. Zaten ailemde bu konudaki görüşüme katılıyor daha öteside çok önemli değil zaten bu hususta... Önemli olan hakk ın rızası çerçevesinde yaşamımızı şekillendirebilmek
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Valla KARDEŞ nedense kara Çarşaflı veya feraceliler bana daha takvâlı geliyor. En doğrusunu Allah bilir. Ama nefislerini yenip kara çarşafa girebildiyseler ne kadar ağır bir Sorumluluğu da aldıklarının farkındalardır.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-11-2014, Saat:01:33 AM, Düzenleyen: Revan.
General
İnsanların bu kadar açılma cüretini gösterdiği bir zamanda

çarşaf ile örtünme cüretini göstermek gerekir bence

hem bu şekilde farklılıklar ,uçurumlar daha kolay göze çarpar.

yada kısacası örtünmenin en güzel en uygun şekli çarşaftır.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
sonuçta sevgi eylem gerektirir.. ben Allah(cc) ı sevdiğimi söyleyip birçok şeyi yerine getirmiyorsam yalancı durumuna düşerim aynı şey hanım kardeşlerimiz içinde geçerli bana göre ve sevgi varsa bu yönde attıkları adımda samimiyetlerini gösterir.. üstelik birçok bayanın güzelliğini gösterme zaafına düşüp birbirleriyle yarıştığı şu dönemde...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kim kiminle evlenir, onlara biz karar veremeyiz ki, o evlenecek erkeklerin bileceği bir şeydir.

Kimi dekolte bir kadınla evlenirken kimi de çarşaflı ya da siyah feraceli (abiyeli) bir kadını şart koşar nikahında...
Misafirim bu dünyada, bekliyorum ölümü,
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.