Evet benimsediklerini söyledikleri Demokrasi ideolojisine göre hareket etseler bile zaten cami ve cemaatler hakkında daha farklı yöntemler bulabilir, devamını sağlayabilirlerdi. En azından bu kısmen yapılabilir.
Basit bir örnek, TC nosuna göre her ferdin bir hafta kılıp bir hafta kılmamasını sağlayabilirler. Böylelikle yoğunluk azaltılmış ve saflar arasına(eğer caizse) mesafe koyulabilirdi.
İslam ve Müslümanlar gözetilerek pekala farklı yöntemlere başvurulabilirdi ama ben şahsen böyle bir yönetimden bunu beklemenin abes olduğunu düşünüyorum.
Bu arada yaşadığımız yerin emirine bu gibi zorunlu hallerde itaat edilmesi gerektiği de malumundur. Ben bu açıdan yaklaşıyorum. Kimliğine ve ideolojisine bakmıyorum, mesleğine bakıyorum, bakmak durumunda kalıyorum.
Buna göre karşımızdaki düşmanı(virüs) tanımıyoruz, doktorlar dahi iyi tanımıyor. Ama bilim kurulu denilen kurumdan çıkan ve hükümete iletilen öneri ve tedbirler ortak akıldan çıktığı için en isabetli kararlar olduğuna inanıyorum bu tavsiye ve emirlere itaat etmenin de bir Müslümanın görevi olduğunu düşünüyorum.
Konuyu bu açıdan ele alırsak bence daha isabetli konuşmuş oluruz.
Eğer İslam Hükümleri hakim bir yerde yaşıyormuş gibi beklenti içine girersek evet bugün yaşadıklarımız ve camilerin kapatılması gibi şeyler elbette yanlıştır.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana