You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

bu site yi nasıl kullanacağımı anlamadım

bu site yi nasıl kullanacağımı anlamadım

General
RE: bu site yi nasıl kullanacağımı anlamadım
Mevzu namaz dan çıkmış.
Alpi abi namaz hususunu baz alarak
Namaz kılmayan ya da namaz kılma konusunda üşengeçlik gösteren
Ve yahut 3 gün kılıp 5 gün kılmayan
Ramazan müslims de olabilir örnek içinde
Bu minvaldeki kişileri baz alarak
Klasik bir cümle kurmuş
Epi topu gun içinde en fazla bir saat zaman alır demiş
Yani daim olma husunda zamansal örnekleme yapmış.
Bunun çocuk şarkısı bile var gülücük)

Paktuna da bütün olarak bakmış
Yani 24 saat içinde ki namaz olayı ama herşey ibadet
Uyuma, Oturup kalkma kitap okuma vs yani ayrı bir hassasiyet göstermeye çalışmış.

Biri parça biri bütün olarak bakmış gülücük

( kendi kendime konuşur gibi oldu bu yorumda)

Alıp abinin de paktunanın da hassasiyeti
Bilinç altında
Esilay hanımın içsel dalganması hususunda yardımcı olmak gibi gözüktü bana.

İşte böyle sevgili islami forum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Alketa alpi iyi niyetli, bunun aksini iddia etmiyorum ama sözü yanlış. Allah 24 saat veriyor ve 1 saatini geri istiyor diyor. 24 saat bizim ve Allah 1 saatini istiyor anlamı çıkıyor. Halbuki Allah 24 saatin 24' ünü de istiyor ve 24 saatin 24' ü de ona ait. Vakti bırak biz O' na aitiz. Kulun hiç mülkiyeti olur mu? Her şey Allah' ait.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-09-2015, Saat:12:30 AM, Düzenleyen: paktuna.
General
Ya ben seni anladım. Sen bütün olarak bakmışsın dedim yukarda da zaten.
Alpi abi namaz üzerine klasik söylenen bir cümle üzerinden örnekleme yapmış sadece.

Yoksa 24 saatin 1 saatini al
Sonra lay lay lay lom yap demek istememiş ki.

Sen de her şey ibadete çevrilir 1 saat değil 24 tam zamanlı Müslüman olma örneği üzerinde durmuşsun.

Neyse ben daha fazla karışmayayım gülücük)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Öyle demek istemiyor elbette ama sözü o anlama geliyor. Allah 1 saat istiyor ne demek? Allah 1 saat istiyorsa 23 saat istemiyor demektir. Allah 24 saat istiyor demek bu kadar mı zor ya? Bunu istedim sadece.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
paktuna Allah 24 saatten 1 saat istiyor demek sadece namaz ibadeti için yapılan bir tasvir olmakla beraber bu cümleden Allah'ın kalan 23 saatten bir şey istemediği anlamı da çıkmaz. Hayatında hiç mi "Yukarıdaki paragrafa göre aşağıdaki yargılardan hangisi kesin olarak çıkarılabilir?" gibi bir soru çözmedin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Çok özür dilerim bütün yorum ları okudum çok güzel şeyler yazmışsınız allah razı olsun hepinizden aslında detaylı bir şekilde konuşmak istediklerim var ama admin abi kimse ona sormam lazım önce
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sorun sadece namaz değil kemdimi tanıyamıyorum hayatım anlatmam zaten uygun değil burda 15 yaşından beri ardı arkası kesilmeyen bunalım depresyonlar ve içimde büyüyen kocaman bir boşluk ..artık dur demek istiyorum allaha dua bile edemiyorum ...islamı bilen biryken ve 18 yaşıma kadar yaşama hususunda yığun gayretleri olan biriyken şimdi hakkıyla namaz bile kılmayı hatırlamıyorum hani bir söz dünya kafirin cenneti müminin zindanıdır diye dünya işlerim o kadar rast gidiyor ki ama nr kadar çabalasam da hata yapmaktan boşlupa düş mekten kurtulamıyorum ...ilk adım atabilsem gerisi gelecek ilk adım tevbe kapısı
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.