You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu insanları anlamıyorummm...

Yeni Üye
Herkeze Selamunn Aleykümm...

Buraya birazda içimi dökmek ve gerçekleri yazmak içim konu actımm

Bu insanları anlamıyorumm ya özellikleri kadınlar .. Bir kadına islama uygun şekilde bazı seyleri anlatmaya calısıyorum hemen inkar etmeye başlıyolar meselaa. bi konu acılmıstı kadınların çalışmasıyla ilgili. İslama göre kadın eyer geçim sıkıntı çekiyorsa kapalı bir şekilde erkeklerin olmadıgı ortamlarda çalışabilirler.. İslama göre böyle ama bunu söyleyince kadınlar hemen öfkelenmeye başlıyo neymişş ''ya öyle şeymi olur hangi çağda yaşıyoruz çok saçma kadın erkek eşittir kadın istedigi gibi istedigi şekilde çalışabilir çok saçma'' gibi şeyler yazıyolar ve ben sanki yanlış birsey yazmısım gibi konuşmaya başlıyorumm.. Yaparsın yapmassın ona lafım yok ama İslama göre gerçek bu kimse inkar edemez yada kadınların kot giyemez cünkü erkek kıyafetidir. ama kadınlar işlerine gelmedigi için kendi isteklerine uymasını gerektiği gibi inanıyorlar Tabi bu erkekler içinde geçerle... Dedigim gibi yaparsın yapmassın ona lafım yok ama gerçekleride inkar edemessin.. Erkeğin bitanesi diyo kı birileri karıma bakıyo ama çağdan bir yerde yaşıyorum normaldir .. ya ben yanlışım yada insanlar çok fazla rahattt
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Bu insanları anlamıyorummm...
Arkadaşım haklısın .. Kadının çalışmaması olması gereken şeydir..Kabulüm..Ancak ben çalışıyorum..yazının son kısmında bir erkeğin eşi için yapmış olduğu yorum ise içler acısı..onların evliliklerine acırım..Gerçi eşinin başını açmasını talep eden erkekler var iken -çalışıp çalışmama- olayını daha bi geri planda tutuyorum..Hatta eşinin uygunsuz bir haldeki giyimine "oo herkesin gözü sende olcak " yorumu yapan kocalar (!) var büyük bir böbürlenme ve mutlulukla(!) ..Bunlar erkek mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Maalesef insanlar rahat...hemde çok rahat...çağdaşız,eşitiz,erkeğin yaptını yaparız gibi söylemlerle kadın ve erkeği yarışa sokuyorlar.halbuki yarış takvada olmalı.kadının zaten anne olmak gibi en kutsal görevi var.peygamberimizde bir anadan dünyaya geldi.ilk örnek,ilk öğretmen herşey anne zaten.3kere anne hakkından sonra baba hakkı geliyor.bunlara odaklanmak gerek bence...varsın olmasın iyi araban.kirada otur ne olcak sanki.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
maalesef öyle bir oturdu ki bu düşünceler hayatımıza...gerçeği bir miktar dile getirenler hemen ciddi şekilde tepki görüyorlar...kadın erkek rakip değil eş olmak için yaratılmışlar...kadın erkeğe Allah'ın emanetidir...erkek ömrü boyunca bu emanete sahip çıkmakla görevlidir...kadında erkeğinin rızasını kazanmalıdır...Veda hutbesinde geçen kısım: “Ey insanlar sizin kadınlar üzerinde hakkınız olduğu gibi, onların da sizler üzerinde hakları vardır. Ben size onlara iyi davranmanızı vasiyet ediyorum. Onlar size Allah’ın emanetleridirler.” ayrıca ''Kocası razı olduğu halde ölen kadın Cennete girer. [Tirmizi] ...asıl mesele dinimizin ilk emri olan 'oku'dan geçiyor...dünyalık işlere dalmamak için,nefsani arzulara uymamak için...bolca okumak ve hayatımıza uygulamamız şart velhasılı kelam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hepsi gerçeği biliyorlar ama inkar ediyorlar.Böylelerinden hiç hoşlanmıyorum.Kadın-erkek eşitliği meselesine gelecek olursak duydukları lafı yanlış yorumluyorlar.Erkeklerin olduğu alanda çalışabilirler ama dinimizce bir yere kadar.İşte anlamadıkları bu.Allah böylelerini bizden uzat tutsun , kendilerine yakın etsin...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Geçmişte yapılan hataları bizim ibret alıp yapmamamız gerek...hayatımızı yaşantımızı dinimize Kuran-ı Kerim'e ve sünnete göre şekillendirmemiz gerek....rabbim bunu sözde bırakmayan...hayatının her adımına uygulayan kullarından eylesin...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.