You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu durumdan nasıl kurtulurum?

Cezalı Üye
Merhaba, bir sorunumdan bahsetmek istiyorum.Bir süredir gözüm kadınlara kayıyor.Çevremdeki kadınlar çok açık.Eskiden bakmıyordum ama şimdi kendime engel olamıyorum.Bence çok dikkat çekiciler ama günaha girmem benim suçum olduğunu ve istemezsem bakmayacağım anlamına gelir ama bakıyorum işte.Televizyonda ve nette de açık kadınlar görüyorum.Hatta markete gidince bazı gazetelerin ilk sayfalarında açık kadın resimleri oluyor.İster istemez karşılaşıyorum.Ne yapmalıyım?Bu durumdan nasıl kurtulurum?
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Bu durumdan nasıl kurtulurum?
İşte bu yüzden cehennem ehlinin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor :/ kardeş gerçekten zor bir mücadele... nefisle mücadele..Rabbim bir an olsun biz insanları nefsimizle başbaşa bırakmasın...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
insan yemek yemekten kurtulamadığına göre
erkeklerde böyle şeylerden kurtulamaz yaratılışları gereği

ancak nasıl yemek ihtiyacını haram değil de çalarak değil de alın terinle kazandığın ekmekle karşlıyorsan

bu türden ihtiyaçları da helal yoldan görmeye azm edeceksin

imtihanın gayesi bu zaten, ihtiyaçlarını Allaha güvenip az da olsa helal yoldan mı karşılayacaksın

Allahı unutup harama mı bulaşacaksın

hırsızlıktan,sofrandaki ekmeğin haram olmasından ne kadar korkuyor ve sakınıyorsan

bunda daha da fazla sakınacaksın

ateşe dokunmaktan nasıl sakınıyorsan harama bakmaktan da öyle sakınacaksın

yani ateşe atılmış bir adamın ne yapması gerekiyorsa sen de onu yapacaksın

bir an önce kurtulmaya bakacaksın
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
evet,normal bakışın ötesine geçilirseyani harama şehvetle bakılırsa günaha girilir

o yüzden yolda yada televizyonda fark etmez

her türlü fitneden sakınmak gerekir

eğer bakışlarımızı kısabilirsek gönlümüze de hiçbir günağı hatırlatacak duygu yerleşemez

gözlerimiz pencereler gibidir güneşli güzel günlerde açık tutmasını bileceğiz

ama fırtınalı,toz toprağın havada uçtuğu günlerde de penceremizi kapatacağız ki ev kirlenmesin

pencere göz,ev de kalbimizse

gözümüzü ne kadar haram şeylere bakmaktan sakındırırsak işte evimiz yani kalbimiz o kadar temiz kalır
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-08-2014, Saat:01:27 AM, Düzenleyen: Z4F3R_.
Forumcu
Yaşadığınız çevre de çok önemli ne ama maalesef her zaman nerede yaşayacaza biz karar veremyrz :/
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Tanıdığımız bir takva sahibi kardeşimiz,
Çevredeki açık saçık kadınları görmeyim diye çarşıda başı öne eğik yürüyormuş;
Sonra karşıdan gelen simitçi tablasını göremeyip kafasını ona çarpmış,
Kafası yarıldığı için bir müddet hastanede kaldı.
Bu olay ahirette ona kazanım olur inşallah.

Biraz daha dikkatli, mümkün olduğunca gözü haramdan sakınmak lazım.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-08-2014, Saat:07:28 AM, Düzenleyen: Zehan.
General
Bu ölçüyü de Resul-i Ekrem Efendimizden (a.s.v.) öğrenmekteyiz. Bu hususta Hz. Ali’ye şöyle buyurmuşlardır:

“Yâ Ali, arka arkaya bakma! Birinci bakış hakkındır, fakat ikinci bakışta hakkın yoktur.” (Ebû Davud, Nikâh: 43; Tirmizi, Edeb: 28)

Kendisini haramdan muhafazaya çalışan Müslümanın durumunu da Peygamber Efendimiz şöyle anlatmaktadır:

“Bir kadının güzelliği bir Müslümanın gözüne çarpar da ondan gözünü çevirirse, Cenab-ı Hak o Müslümana lezzetini kalbinde duyacağı bir ibadet bahşeder.” (Müsned, 5: 264)

kardeşim sende haklısın.ama unutmayalım ki müslüman herzaman sınavdadır.önümüze hep bir engel,günah,mubah çıkacak.Şeytan ne demiş kıyamet kopana kadar insanoğlunun yakasındayım.
bir günaha yaklaştığımız zaman
euzubillahissemiilalimimineşşeytanirracim diyerek yaradanımıza sığınalım inşALLAH gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.