You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu durumda ben ne yapmalıyım ?

Bu durumda ben ne yapmalıyım ?

Üye
RE: Bu durumda ben ne yapmalıyım ?
Alıntı 2 :

Anne ve babalar çocuklarına söz geçirebilmek için dini kullanıyor Kur'an'da ve hadislerde anne ve babaya itaat ile ilgili canlı ve ısrarlı açıklamalar bulunduğu için bunlara dayanıyor ve mutlak itaat istiyorlar itaat edilmediği takdirde "evlatlıktan reddetme" "sütünü hakkını helal etmeme" "beddua etme" ile tehdit ediyorlar. Aynı istismarı bazı kocalar da karılarına karşı yapıyor onların durum ve arzularına aldırmadan kendilerine mutlak itaati sağlamak için âyetler ve hadislere dayanıyorlar. Mutlak itaat sadece peygambere ve Allah' a dır. Bu durumda reddetmelerini gerektirecek belirli bir durum olmadığı sürece bireylerin evliliğine karışma hakları yoktur.

-Alıntı bitti-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: Bu durumda ben ne yapmalıyım ?
Bak buradaki kız da resulullah'ın dediğini kabul ediyor. Belki şahsı tanımıyor bile. İbretlik bak bahsedilen Cüleybib'in özellikleri üzerinde iyi kafa yor:

----------

Yoksul Cüleybîb’in dış görünüşü de yoksuldu. Boyu oldukça kısa, yüzü bir hayli çirkindi. Görünüşe değer vermek bütün insanların zaafı olduğu için, o da kimseden pek iltifat görmezdi. Bu yüzden de bir türlü evlenememişti.
Cüleybîb’in derdini ve değerin! iyi bilen Resül-i Ekrem Efendimiz, onu evlendirmek için uygun bir fırsat kolluyordu.
Medineli sahabîlerden birinin evlenme çağında bir kızı vardı. Birgün bu zat ile başbaşa kalan Nebiy-yi Ekrem Efendimiz, ona:
– Kızına talibim, dedi.
Kızım kendisi için istediğini zanneden sahabî, buna pek sevindi:
– Emrin başım üstüne, Ya Resülallah! diye sevincini belirtti.
Resülullah Efendimiz:
– Kızını kendim için değil Cüleybîb için istiyorum, buyurunca, sahabî duraladı:
– O zaman annesiyle görüşmem ve onun fikrini almam lazım, dedi. Sonra da kalktı evine gitti. İçeri girer girmez hanımına:
– Kızıma Resülullah talip oldu, dedi.
Hanımı bu habere pek sevindi. Peygamber aleyhisselam’ın kayınvalidesi olmak ne büyük saadetti.
Onun bu aşırı sevincini gören sahabî:
– Resülullah Efendimiz kızım kendisi için istemiyor, diye düzeltti. Bu defa kadıncağız şaşaladı:
– Öyleyse kim için istiyor? diye merakla sordu. Kocası:
– Cüleybîb, için, deyince, kadın büyük bir paniğe kapıldı:
– Ne! Cüleybîb’e mi? Sen ne söylüyorsun? Kızımızı kimler istedi de hiçbirine vermedik. Hz. Peygamber Cüleybîb’den başkasını bulamamış mı? diye ileri geri söylendi.
Karısının bu olumsuz tavrını gören sahabî, Resüli Kibriya’nın yanına gidip kızlarını Cüleybîb’everemeyeceklerini söylemek üzere ayağa kalktı.
Annesiyle babasının kendisine dair konuşmalarına kulak misafiri olan kızları, son derece şuurlu ve uyanık bir genç hanımdı. Onları uyarmak istercesine sordu:
– Beni evlendirmeniz için aracılık yapan kimmiş? Annesi:
– Peygamber aleyhisselam, dedi.
Kızları hakkında en iyi kararı verdiklerini sanan annesiyle babasına:
“Peygamber aleyhisselam beni birine uygun görüyor da, siz buna karşı çıkıyor ve Resülullah’ın teklifini geri çeviriyorsunuz, öyle mi? diye hayretle sordu. Ve sözlerini şöyle tamamladı: “Resülullah Efendimiz beni kime uygun gördüyse, siz de uygun görün. Zira o benim aleyhime olacak bir şeyi yapmaz.

--------

Kararı veren kim ? Kızın annesi!

Kız sadece şunu diyor: "Resülullah Efendimiz beni kime uygun gördüyse, siz de uygun görün". Şu cümleye dikkat et: "siz de uygun görün". Yani burada son kararı kız değil, aile veriyor. Kız sadece tavsiyede bulunuyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-01-2016, Saat:04:39 PM, Düzenleyen: Allame Reloaded.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.