You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu durumda ben ne yapmalıyım ?

Bu durumda ben ne yapmalıyım ?

Yönetici
RE: Bu durumda ben ne yapmalıyım ?
Kabul etmesi senin için zor olabilir ama unutabilmen için sana geçerli bir sebep söyleyeyim.

Başkasının sözü ile evlenen yine başkasının sözü ile boşanabilir.

Evlilik gibi insanın hayatına anlam katan bir şeyde eş seçimi için başkasının sözüne göre hareket eden biri bence hayatını paylaşabileceğin biri olamaz.

Başkasından akıl, fikir alabilir ama yönlendirilmeye müsait biri olmamalı.

Allah sana hayırlı bir kısmet nasip eder inşallah.
Allah yardımcın olsun.
Dua et kendine.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ben onu en cokta hafız ve carsafli oldugu icin sevdim yani Allah icin sevdim. Suan benim anlamadigim bi olay var.
Benim mutlulugum üzerine evlilik kuracaklar ve bu hayırlı olcak buraya kadar tamam. Peki bu kız benim hakkıma girmis olmuyormu bana umut verdikten sonra bunları yaparken ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Her kapalıyı inançlı zannetmemek lazım. Her açığı da inançsız zannetmemek lazım. Bir işarettir sadece, bir ipucudur. Dini yönden kızın yaptığını hayra, şerre, ya da kul hakkına sokmak doğru değil. Neticede alimlerin tavsiyesine uygun şekilde görücü usulüyle görüşmediniz, yani zaten işin içinde yanlışlar olduğu için, bir hak iddia etmek de herhalde gerekli değildir. Siz aranızdaki meyletmeye göre hareket ettiğiniz için, bunun alimlerin görüşüne göre dinimizde herhangi bir hükmü bulunmuyor, yani bir şey ifade etmiyor. Aslolan ailelerin kabullenmesi.

Ben senin hakkında hayırlı olduğunu düşünüyorum, çünkü kız seni seviyor olsaydı zaten isteseler de başkasına varmazdı. Demek ki sevmiyormuş. Dışarıda daha bir dünya kız var. Tabi şunu gördün ki olaya gönül işi olarak bakarsan gönlünün kırılma ihtimali yüksektir. Bu yüzden en sağlamı evleneceğin zaman aileden birilerini araya koyarak sana hem kafa olarak, hem yaşantı şekli olarak uygun birini o şekilde bulman. Dinimizin de uygun gördüğü şekil budur. Neden doğrusunun bu olduğunu da uygulamayla görüyoruz işte.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
öncelikle her söylediğinde haklısın ancak bir hak iddia etmek yanlıştır sözün tamamen yanlış. O bana umut verdi, seni ileride evlenecegim adam olarak goruyorum dedi, bir bir manada kendi aramızda sözlenmiştik.
Sana peygamberimizin bir hadisini hatirlatmak istiyorum;
"umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanin gönül sadakasını iki dünyadada veremezsin".
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
kardesim, yasadigimiz hersey kaderdir. sabretmen lazim, sabir, sabir, sabir. sakin namazi birakma, namazi birakirsan seytana karsi kaybetmis olursun. ALLAH hepimizi sınıyor, imtihan ediyor. yapmamiz gereken hamd etmek, sabretmek. sık sık, kabiri, ahireti dusun, sonumuzun belli olmadigini dusun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-01-2016, Saat:12:59 AM, Düzenleyen: h..
Profesör
Kız önce olabilirliğini düşünmüş, sonrada zaman içerisinde olmayacağına karar verip sizden ayrılmış..demek ki kız sizde evlenilecek kadar özel vasıf bulamamış kardeş.. Kız evlenilecek özellikte başka birilerini tercih etmiş.. "Neden beni tercih etmedi" sorusunu ona değil, kendinize sormalısnız. Demekki kısmette değilmiş, sizi bir yerlerde bekleyen kısmetiniz mutlaka vardır, kendinizi üzmeyi bırakıp, sizin onu,onunda sizi tercih ettiği kısmetinize doğru rotanızı çevirmelisiniz ve evlenme arafesinde ki kızada hiç bir şekilde ulaşmaya çalışmamalısnız. bu kız sizden gitmiştir bunu kabul etmelisiniz acı olsada gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-01-2016, Saat:10:35 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.