You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Boyun yada parmakları çıtlatmak zararlı mı ?

Boyun yada parmakları çıtlatmak zararlı mı ?

General
RE: Boyun yada parmakları çıtlatmak zararlı mı ?
sizi bulduğum çok iyi oldu gülücük şeyi soracağım ben de, okuldaki sıralarda alışkanlığa dönüştü sırtımı kütletmek bir süredir dikkat ediyorum bıraktım fakat hep bi eksikliğini hissediyorum ve ufak bir egzersiz hareketi yaparken falan kendi kendine kütleyebiliyor. ne yapmamı önerirsiniz, sırtı zinde tutmak için dumbell ile ya da başka şekilde yapılabilecek bir hareket var mı?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Açıkcası sizin genel vucüt postürünüzü görmeden öneri vermem ne kadar sağlıklı bilmiyorum gülücük ama genel anlamda okulda sırada otururken mümkün mertebe dik bir şekilde oturmaya dikkat edin...Sıraya kaykılmak yada yazı yazarken öne çok fazla eğilmek bele ve sırta binen yükleri artırır...Bu şekilde devam eden süreçte ilerleyen yaşlarda sağlık sorunları ortaya çıkabilir...Kamburluk,bel fıtığı gibi...ama dediğim gibi bunların oluşması uzun bir süreç alıyor...şimdiden göstereceğiniz ufak dikkatler ile bunları engelleyebilirsiniz...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
daha çok dikkat edeceğim bundan sonra sağolun
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Rabbim hepimizden razı olsun...kendi elimizde kendimize zarar vermeyelim yeter...
Aslında çözüm basit beslenme ve fiziksel aktivite...dolu mide,yeme içme ilgili peygamberimizin sünnetlerini uygulasak hem dünya hayatımız hem ahiret hayatımız için faydalı olacak...
'''Açlıktan karnına iki tane taş bağlayan bir peygamberin,yemekten göbek yapmış bir ümmeti olduk''' Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
aslında bır rahatlama mevcut;fakat kısa surelı de olsa parmakların kullanım dısı oldugunu da gozden kacırmamak lazım gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
İlk anda o rahatlamanın sebebi eklem yüzlerini germemizden dolayı eklem aralığının bir miktar artışından kaynaklanıyor gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
:D maalesef oda yerine göre değişiyor.eğer eklemde bir hasar,ağrı,hareket kaybı varsa traksiyon ve mobilizasyon dediğimiz yöntemler ile ağrıyı azaltıp,eklem hareketliliğini artırabiliriz :D sonuç olarak parmak çıtlatmanın pek faydası yok.bunda karar kılalım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.