You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Birinden Hoşlanmak, Çıkmak, Onu Sevdiğini Söylemek Günah mıdır ?

Birinden Hoşlanmak, Çıkmak, Onu Sevdiğini Söylemek Günah mıdır ?

Profesör
RE: Birinden Hoşlanmak, Çıkmak, Onu Sevdiğini Söylemek Günah mıdır ?
Dokunmaktan bahsetmişsiniz, kardeşlerinde açıkladıkları üzre bu tür davranışlar yaşadığımız toplumda normalleşmiş gibi görünse de hem günah hem ayıp..her ne yapmak istiyorsanız o kişinin yerine kız kardeşime bir başkası böyle davransaydı kabul edebilirmiydim, bu kişide mutlaka birilerinin kardeşi, kızıdır, diye düşün elini hatta düşüncelerini birilerinin mahreminden çek kardeşim..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Ben doğru olanı yukarıda güzel bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ben anlamadım ama. Evlenme niyetimizi insanların olduğu bir yerde açıklayabiliyoruz da neler söyleyebiliyoruz? Mesela üstü kapalı mı diyeceğiz yoksa direkt söyleyebiliyor muyuz? Seni seviyorum desek olur mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Kardeşim aile dostu tanıdık varsa ona anlat çekinirsen eğer üstü kapalı bir şekilde durumu anlatmaya çalış.Mesaj yerine iletilirse o zaman karşı tarafa niyetini belli edebilirsin .

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Arkadaşım yaşın geldiyse kimse sana "hop, ne yapıyorsun demez." Aile büyüğün kimse ona durumu anlat.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim:

Evlenme maksadında olduğun kişiyi tanımaya çalışmaktan ziyade onunla anlaşabiliyor musun anlaşamıyor musun onu anlamaya çalış. Hiç tanımıyorum, evlensem nasıl olur ki diye düşünme. Ben evlenmek niyetiyle liseden beri tanıdığım biriyle beraberdim. Sonra öyle bir şey oldu ki hiç tanıyamamışım deyiverdim. Anlaşabilmeye bak ki karşındakiyle anlaşabilip anlaşamayacağını muhtemelen ilk konuşmada anlarsın. Eğer kararsız olduğunu düşünürsen onu görmek istiyor musun, tekrar konuşmak istiyor musun diye kendine sor. İnsan anlaşamadığı, konuşmaktan haz etmediği biriyle tekrar görüşmek, konuşmak istemez. Maddi durum ne alemde bilmiyorum ama sözlülük ve nişanlılık evrelerini fazla uzatmamaya bak. Ne kadar uzarsa o kadar suyu çıkar.

Allah bekar kardeşlerimizin gönlüne göre versin (Benim de) gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeş bakışmaktan bahsediyor, siz işi evliliğe bağlamışsınız bile gülücük o henüz evlilik düşünmüyor sanıyorum ,sadece flört evlenmeden dokunma vs gibi şeylerden bahsediyor, bunun günah olup olmadığını soruyor..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bu gibi durumlar Banada pek samimi gelmiyor açikçasi.

Bu devirde neyin haram neyin helal oldugunu ve usulunce nasil davranilacagini bilmeyen insan cok azdir diye tahmin ediyorum.

Herkes bilir fakat helal dairesinde davranan insan sayilidir..

Ayrica Bir bayan size durup durup bakiyor gülümsüyor ve sizinle yakinlaşmaya çalişiyor ise uzak surun derim..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hocam yaşım 21 bunları şimdiye kadar bize öğreten olmadı, bilgi eksikliği çok. O yüzden söylediklerim için " ben sizi samimi bulmadım " gibi cümleler kurmamanızı rica ediyorum.Aklınızda bu his oluşabilir ama aklımızda oluşan her şeyi karşımızdakine söyleyemeyiz değil mi ? Kırmamaya özen gösterelim. Şimdiye kadar ailemiz bizimle oturup bak yaşın genç böyle durumlar olabilir bizimle paylaşmaktan çekinme gibi.. hiç konuşmadı. Zaten böyle bir konuşma geçmiş olsa burada işim ne gider derim ki baba böyle bir durum var. Annemi 5 sene kadar önce kanser denen illetten kaybettim. Babam 4 - 5 yaşında yetiştirme yurduna verildiği için aile ortamından çok uzak büyümüş. O yüzden bize gerekli olan tam bilgiyi veremiyor. Mesela ben şu olayı buralardan değilde babamdan duymayı çok arzu ederdim ama yok napalım. İnanın buraya ilgi çekmek için böyle bir konu açmadım. İsteyene yaşadığım şehri çalıştığım adresi vereyim. Gelip görsün beni.

Ayrıca bir dostta daha öncede böyle hoşlanma durumları olduğu için beni samimi bulmamış. Evet hoşlandım. 8. sınıftayken ön sıramda oturan kızdan hoşlandım. Ben yalan söylemiyorum ki ! Açıkça ne yaşamışsam burada söylüyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.