You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Birinden Hoşlanmak, Çıkmak, Onu Sevdiğini Söylemek Günah mıdır ?

Birinden Hoşlanmak, Çıkmak, Onu Sevdiğini Söylemek Günah mıdır ?

Çalıkuşu
RE: Birinden Hoşlanmak, Çıkmak, Onu Sevdiğini Söylemek Günah mıdır ?
Forumu hiç duymadım ama pastaneler evet.
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Şunu öncelikle söyliyim böyle bi konuşmada hiç bulunmadım. Ancak gözlemlediğim ve konuşmada bulunanları dinlediğim kadarıyla söyleyebilirim. Kendinizi tanıtıp şartlarınızı söylersiniz. Bi ailenin nasıl olması gerekir gibi sorularla fikirlerini öğrenebilirsiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
sitere bir şey soracağım. umuma açık bir yerde kızın ailesinin izni olmadan konuşamaz mı niyetini söylemek amacıyla?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Evlenme niyetiyle oturup konuşacaksa fıkhi olarak bi sorun olmaz diye biliyorum. Ama edep olarak Olmalı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-07-2015, Saat:03:27 PM, Düzenleyen: sitare.
Çalıkuşu
Ben çok konuştum sanırım. Sorununuz da halledildi. Allah yardımcınız olsun bundan sonra.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Evlenme teklifi mi? Evlenme niyetiyle oturup konuşmaktan bahsetmiştim yukarıda.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hocam net bir şekilde anladım bir kıza bu şekilde teklif etmek tek başımıza buluşmak bu tarz durumlar haram. Bunun haricinde madem bir iyilik yaptınız şunu da sorayım. Şimdi size bu mesajı yazarken bahsettiğin kız bana bakıyor sanırım göz göze gelmeye çalışıyor. Besmele çekiyorum ALLAH 'ım yardım et diyorum içimden. Çalıştığım için bölgeden uzaklaşamıyorum. O böle bakınca kalbim daha hızlı atıyor heyecanlanıyorum elimde ki işi de karıştırıyorum müşterilere ayıp oluyor. Benim bu durumumu gören kızın yüzünde hafif bir tebessüm oluyor. Ne tavsiye edersiniz ? Yani bölgeden uzaklaşamıyorum gidip tanışıp konuşamıyorum sürekli önümde bana bakan arada tebessüm eden bir yüz ?

Akşam büyük ihtimalle yine aileye söyleyemem de teyzeme halama gidip söylerim böyle böyle diye onlarda babama çıtlatır bakalım. Ama şimdi mesela kız kapının önünden sabah geçiyor günaydın nasılsın dese cevap veremez miyim ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-07-2015, Saat:03:39 PM, Düzenleyen: eneszuku.
Çalıkuşu
Gözleri haramdan muhafaza etmek gerekir derim. Allah işinizi hayırla neticelendirsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.