You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir vaktin namazı kılınırken diğer namazın vakti girerse kılınmakta olan namaz bozulu

Bir vaktin namazı kılınırken diğer namazın vakti girerse kılınmakta olan namaz bozulu

General
RE: Bir vaktin namazı kılınırken diğer namazın vakti girerse kılınmakta olan namaz bozulu
Ama Hanefi olduğunuzu söylüyorsanız yorumlamadan,akıl yürütmeden meseleleri anlamanız pek mümkün değil.

Ama Şafi Mezhebindenseniz nispeten işimiz daha kolaygülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
RE: Bir vaktin namazı kılınırken diğer namazın vakti girerse kılınmakta olan namaz bozulu
Evet hanefi mezhebindenim ama akıl yürüteyim derken sapmakta var işin ucunda gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
selamun aleykum öncelikle

ibnu mesut kardeşim bu tür fıkhi meselelerin konuşulabilineceği,ihtilaflı meselelerle ilgili dedlillerle tartışmanın olabileceği bir konu açsan gerçekten iyi edersin...

konu adı Fıkıh Meclisi olabilir mesela gülücük

konuyla ilgili olarak da ;

şöyle bir mantığı olabilir hanefi mezhebinin görüşünün

hani ikindi akşam bunlar birbirine yakın ve peşi sıra olduğu için bu tür son anlara kalma zaruretleri daha fazla olacağından bir müsamaha gösterilmiştir belki

sabah namazı ise diğer namazlardan vakit olarak biraz daha uzak olduğu için diğer namazlardaki zaruretler bu namaz için geçerli görünmemiştir

yani sabah namazının vakti kendine has apayrı bir zaman dilimi olduğu için o zamanda sadece sabah namazı kılındığı peşinde veya öncesinde başka bir namaz kılınmadığı için bu farklılık gözetilmiştir

sabah namazına uluhiyet isnad edilmiş sanırım gülücük

aslında bu topa hiç girmeden şunu diyip de çıkabiliriz işin içinden;

biz namazı son ana kadar bırakmışız artık kıldığımız namaz eda mı olmuş olur yoksa kaza mı olmuş olur bizim için pek birönem taşımıyor sanki

sonuç olarak çeteresini tuttuğumuz bir eda yada kaza defteri yoksa namazla ilgili

kaza veya eda oluşu da bizi pek ilgilendirmiyor aslında,artık iş Allah indine kalmıştır ,zaten sağımızda ve solumuzda bunları yaza 2 meek mevcut gülücük
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Zafer bende mantık olarak sizin gibi düşündüm ama dediğim gibi fıkhi konulara tam hakim olamadığım için kesin hükümde veremedim açıkcası gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
eyvallah kardeşim gülücük

ya zaten bizimkisi hüküm olamaz tabii sadece fikir yürütüyoruz haddimiz olmayarak gülücük
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-12-2014, Saat:09:39 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.