Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
bir müslüman erkeği nasıl giyinmeli ve hangi renkleri tercih etmeli?
bir müslüman erkeği nasıl giyinmeli ve hangi renkleri tercih etmeli?
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.
Kartalizma Adlı Kullanıcıdan Alıntı:erkeklerin ve kadınların mahrem yerlerini örtmesi yeterlidir onun dışında dinimize uygun olmayan kıyafetlerde apaçık bellidir zaten dinimizin gösteriş dini olmadığınıda herkese tekrardan hatırlatmak istiyorum
aynn katılıyorum ama sunada unutmamak gerek arkadasımız nası we ne renk dıe sormustu sorusunda nasıl oldunu bahsettınız haklısınızda ama onun dısında kendını bellı edıcek renklerınde gıyılmemesı gerek yani sonucta İslamın geregı bu....
örnegın aynanın karsısında saatlerce süslenme..tabı bunu hangımız yapmıyoruz ki?
bi öretmenimiz bunun ilgili şöle demıstı YARADANIN YARATTINI BEĞENMİYOR MUSUNDA ONU DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORSUN???
gecekten doru arkadaslar Allah herseyı noksansız yaradan....elimizden geldınce ona layık kul oluruz inş...
selam we dua ile....
hani bir yanımız
dökülür kanımız
yanıyor canımız
yanma dur diyemem...
Ebûzer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:siyah ve tiki:sırıtık:
tiki

hani bir yanımız
dökülür kanımız
yanıyor canımız
yanma dur diyemem...
Müslüman; örnek insandır. Gerek davranışlarımızla gerek hal ve hareketlerimizle örnek olmalıyız. Bu yüzden çağa, gerekirse modaya uygun giyinmeli ve bizi olgunluğumuzu gösteren kıyafetler tercih etmeliyiz.
Buda demek değidir ki; israf edelim, nefsimize yenilip gösteriş meraklısı olalım.
islamda şöyle bir kural vardır.kadınlar erkeklere,erkekler kadınlara benzememeli
ama bu benzeme yöreden yöreye değişir.mesela bir kadının kot pantolon giymesi doğuda erkekmisin sen? diye karşılanırken.batıda hiç göze dahi çarpmamaktadır.yada bir erkeğin saçının uzun tokalı fln olması çoğu yerde yanlış analaşılırken.metropollerde bakımlılık gibide algılanabilir
yani toplumun algısı pembe gömlek, kırmızı pantolon giyene fatih ürek yakıştırması yapıyorsa orda onlar giyilmez.
“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:
Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi