You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
-bir mesele-
Merhaba arkadaşlar o gün bir uzman vardı ismini söylemek istemiyorum. Bilmediği konu hakkında fetva veriyor. Ya böyle bir durum olabilir mi bide uzman sıfatını taşıyorsunuz madem bilmiyorsun geç konuyu kardeşim mesaj kasmak için elinden gelen her şeyi yapıyorlar ya. Ben burdan site kurucularına sesleniyorum. Bu uzman yetkisi bu işi okuyan kişiye verilmez mi neden biz değil başkası alıyor ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-12-2014, Saat:10:37 PM, Düzenleyen: Mihman.
Profesör
RE: Lütfen kafanıza göre fetva vermeyin
Kim bu kişi
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sözü zaten Allah adına veririz
Oda vallahi nin Türkçesi gibi bir şey yani.

O yüzden söz verirken dikkat etmek gerekir
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Konunun linkini buraya yazarsan bi bakayım
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Soru
Arkadaşlar bir soru soracağım allaha bir söz veripte bunu bozarsak mesela ben bunu yapmıyacağım söz veriyorum deyip sonra bunu bozarsak ne yapmamız lazım?

Cevap
Guli_cennet
kardeşim bu yemindir söz yerine getirilmediği taktirde kefaret gerektir.

Yemin, kuvvet demektir. Sözün, niyetin, işi yapmak veya yapmamak arzusunun kuvvetli olduğunu gösterir. En kuvvetli şekilde söz vermek olur. Bu söz de, ancak Allahü teâlâ için verilir.

1719. Abdurrahman İbni Semüre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ona şöyle buyurdu:

"Herhangi bir konuda yemin ettiğinde ondan başkasını daha hayırlı görürsen, hayırlı olanı işle ve yeminine kefâret öde."

Buhârî, Ahkâm 5, 6, Eymân 1, Keffârât 10; Müslim, Eymân 19, İmâre 13. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, İmâre 2; Tirmizî, Nüzûr 5; Nesâî, Âdâbu'l-kudât 15, 16

1721 numaralı hadis ile birlikte açıklanacaktır. Bu hadis daha önce 675 numara ile de geçmişti.

1720. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Her kim bir hususta yemin eder de ondan başkasını daha hayırlı görürse, yemininden dolayı kefâret versin ve hayırlı olanı yapsın."

Müslim, Eymân 11-13. Ayrıca değişik sahâbî ravilerden rivayeti için 1719 no'lu hadisin kaynaklarına bk.

1721. Ebû Mûsa radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Ben, Allah diler de, vallahi diye bir hususta yemin ederim, sonra ondan daha hayırlısını görür, yeminimin kefâretini verip daha hayırlı olanı yaparım."

Fetvacılik yapmak bu işin neresinde
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-12-2014, Saat:09:58 PM, Düzenleyen: hanzala.
Profesör
ben burayı görmemişim yahu.. gülücük adımda geçmiş meğer..Hanzala sen çok yaşa..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-12-2014, Saat:10:00 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
...
Mesaj kasmak gibi bir durum söz konusu olamaz fazla mesajın olması neyi değiştirir ki

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.