You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir mantık yanılgısı:''YARATICIYI KİM YARATTI?''

Bir mantık yanılgısı:''YARATICIYI KİM YARATTI?''

General
RE: Bir mantık yanılgısı:''YARATICIYI KİM YARATTI?''
bilimin getireceği doğrular parça parça incelendiğinde(ve materyalist gözle bakıldığında) tanrının varlığı veya yokluğu ile meşgul değildir. fakat bunları genel olarak düşünüp felsefi sorgulamasını yapmış bir kimsenin yaratıcıyı inkar etmesi mantıklı bile değildir, kendi içinde açıklama eksiklikleri taşır.
teoremlere gelince;
teoremler bilim adamlarının bir görüşten yola çıkıp sistemleştirdiği şeyler. bilimsel dayanakları olmakla birlikte açıklanamayan yahut yeterli bilgiye ulaşılamayan yerleri tahmin ya da inanç dolduruyor. bu teoremler komple haktır batıldır denilebilecek bir durumda değiliz insan fıtrat olarak hata yapmaya müsaittir, araçlar ne derece güvenilir olursa olsun ulaşan bilginin Allah katından gelmediğini biliyorsak bunun zan içerdiğini söylemeliyiz. çağımızda cahili düzenin müslümanlara galip gelmesi pek çok alanda müslümanları geri bıraktı, ki bunlardan biri de bilim. asırlar öncesinde kendi çağını aydınlatan müslüman bilimciler elbette müslümanca bir felsefe ile bu yolda idiler. fakat bilimin amacı ve niteliği konusunda bile cahili/küfr fikirler dünyaya hakimken işimiz zor.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-07-2013, Saat:04:39 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
هل أنا حقاً أنا ؟
şeyhulislam ahmedin manidar bir sözü vardı: varlığın varlığına delil olanın varlığına delil aranır mı, diye...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kuran ayetlerinde açık bir şekilde evrim vardır veya yoktur a yönelik bir yaratılış izahı yoktur, aksine insan yaratılışı dışındaki yaratılışın bir evrimleştirme ile gerçekleştiğine (bence) önemli işaretler var.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
deist ahirette müslümanları bahane edemeyeceksin yalnız onu unutma, islam müslümanlar demek değildir lafını çok görmüşsündür fakat yinelemekte ihtiyaç görüyorum.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Bu soru için aciz aklımla şu şekilde bir cevap buldum ve paylaşmak için bir islami forum sitesine girme ihtiyacı duydum google den aradım sizi buldum hemen kayıt oldum ve cevabını vermek için girdiğim konunun başlığını gördüm, çok şaşırdım.

Evet ateizmin başlıca sorusu. Allah'ı kim yarattı bu soru için ilim bilmeye gerek yoktur yoksa ilim bilmeyen Allah'ı inkar mı edecek. Peki nasıl? Beni annem doğurdu, annemi Allah yarattı peki Allah'ı kim yarattı? sorusunu soran insan aslında Allah'ın varlığını ve birliğini bu soruyu sorarak kabul etmek ZORUNDADIR. Diyelimki Allah'ı yaratan bir zat var onu yaratanı yaratan da bir zat olsun ve bu şekilde sonsuza kadar gitsin. Peki bunun birde başlangıç noktası olması lazım dimi yani en başta bir zat bulunması lazım ki bunların hepsini yaratmış olsun. Yani sürtünmesiz bir ortamda bir cismin sonsuza kadar hareket etmesi için ona ivme kazandıracak bir kuvvetin uygulanması mantığıyla düşünülebilir. madem bu sonsuz yaratılışın başında bir zat bulunması gerekiyorsa Allah'ın varlığını ve birliğini kabul etmek zor değil kabullenmemek ise imkansızdır.Sana şah damarından yakın olan Allah'ı kendinden uzaklaştırmaktan başka birşey değildir bu. Allah tektir doğurmamış ve doğurulmamıştır. Bu soruyu soran hileli hareket eder akıl karıştırır. Aslında herşey bu kadar basittir.Vesselam. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-07-2013, Saat:12:01 AM, Düzenleyen: Khancey.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.