You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir mantık yanılgısı:''YARATICIYI KİM YARATTI?''

Bir mantık yanılgısı:''YARATICIYI KİM YARATTI?''

Acemi Üye
RE: Bir mantık yanılgısı:''YARATICIYI KİM YARATTI?''
Seviyeli bir tartışma umuyorum ayrıca..
Donanımlı müslüman kardeşlerimizin konu hakkında yorumlarını beklıyorum....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ihlas suresi bunun için yeterli değilmidir gülücük
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
kahkaha
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kusura bakmayın buranın gırgır şamata yeri olduğunu bilmiyordum...
İslamıforum yazınca üye olmak istedım...
İstersenız forumun adını değiştirin...
Aksi halde o vebalin yükü pek ağırdır...
Hadi selametle kalın...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Alıntı:Mekanist yaklaşımda iki soru sorulur...NE? NASIL?
Ör: Dünyanın güneşe uzaklıgı NE dir
Beyinin sinirsel yapısı NASILDIR?

Mekanist yaklaşımda NİÇİN sorusu sorulmaz?
Ör: Dünya ile güneş arası niçin bu mesafededir?

Neden biliyon mu? Çünkü niçin sorusu varlıklarda ki gayeyi sorgular ve buna Naturlazm cevap veremez...

İnsan cevap bulamadığı bişeye nasıl inanır anlamıyorum gülücük

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
1. Ateistlerin cogunlugu pozitivist bilime inanirlar. Mantikcidirlar tamamiyle hani görmedikleri bilmedikleri inanmadiklari bir tanrinin niteliklerini belirlemek benimde hep ateistlerle tartistigim ve baya dogmalara kapildiklarini gördügüm bir konu. Ateisti agnotistigi deisti dini kitaplari inceliyip dini kitaplar ile yasadigi dönemi karsilastirip Kendi Mantiksal süzgecinden gecirip inancini sekillendirebilir fakat inanmadigi bir tanriyi niteleyemez. Örnegin Bir Yahudi dini kitabini okuyup Herseyin varedicisi Yüce bir tanrinin bir hamile kadini bile öldürün dedigine inanmiyabilir dinini terkedebilir yada bir hristiyan birisi Yüce tanrinin insanlari affetmesi icin kutsal oglu saydigi birisine iskence ile carmiha gerilmesine inanmiyabilir

Yada Müslüman 1 e 2 kadin sahitligi ayetini okuyup Dini Terkedebilir. Yada Hadislerin kaynaginin dogrulugundan cok emin ise "Kadınlar aklen ve dinen dün yaratılmışlardır; Hadisini inandigi dinin peygamberi söylemis ve bugun Dünyanin en zeki insanlarindan birisinin bir kadin oldugu haberini okuyunca Kendi düsüncelerini toplar rasyonel bir sürecten gecirir ve dini terkedebilir.

Yada bir deist Tanrinin insanlarla konusmuyucak onun yerine akil verip akilsal bir evrim sürecinde dogruyu bulmalarini istedigini düsünebilir. Ama asil nokta Tanrinin Nasil olacaginin insanlar tarafindan belirlenemeyecegidir. Pelin Batu nun Tanriya inanmama nedeni cok acikti Kendisine tapinilmasini isteyen bir tanriya inanmam demisti. Tanriyi inkar ettiginiz anda artik olmayan bir kavramdir ateist icin o yüzden kalkip hem tanri yok hem tanri böyle ayet gönderemez diyemez.
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ateistler bilimsellikten bahsetmelerine ragmen bir o kadar bilimle çelişiyorlar...
Evrim teorisi halen bir cok cıkmazı barındırıyorken bigbang teorisi,izafiyet teorisi,kuantum teorisi vs ateistik ideolojının temeleni sarsıyor artık...

Ateizimin ''Yaratıcının olmadıgına'' dair tek bir argumanının olmaması ve sadece teizmin argumanlarını eleştirip nemalanmaları onların ideolojılerının ''psikolojık'' nedenlerden kaynaklandıgını gösterıyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.