You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Berru İsminin Sakıncaları Nelerdir??

Yeni Üye
Kızımın ismini berru nas koyduk.. sonradan ismin sakıncaları olabileceğini duyduk etrafımızdakilerden..
bu konuda yardımcı olursanız seviniriz..
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Berru İsminin Sakıncaları Nelerdir??
ALlah analı babalı buyutsungülücük

berru;Allah ın ısımlerınde..cok ta hs ve guzel bı manası var...hıc bır sakımncası yoktur bana goregülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
berru 1- İyilik eden, iyiliği ve mükâfâtı çok olan. 2- Sözünü yerine getiren

nas isim olarak İnsanlar, halk, herkes.

hiçbir sakıncası yok
peki sakıncası var diyenler size nedenini ne olarak söylediler..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
allahn isimlernden olduğu için öbür dünyada kızım benden hak talep edecekmiş..(davacı olacakmş) peygamber efendimzn yasakladığı isimlerdenmiş..
gibi şeyler gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Berru ismi için bir bilgim yok...fakat bazı isimlerin insanlara agır geldigini bende duymuştum...mesela samed ismi de çok kullanılan anlamlı allahın isimlerinden olan fakat cocuklara koyulması mahsurlu olan isimlerden...ama dogrulugunu araştırmak lazım tabiki...ben böyle br yazı okudugmu hatırlıyorum...bununla ilgili bir yazı var buyrun okuyum...allahın isimlerinin tek başına konulmaması önüne mutlaka bir ek getirilmesi hususuna dikkat çekilmiş...ben size yazıyı paylaşayım kararı siz verin...

Peygamberimiz yaşamında bir çok çocuk yaşlı genç hatta hanımlarından birinin isimlerinide ve yine kölesi olan hz.enesin adınıda değiştirmiştir.

Peygamberimiz yine doğa ismi taşıyan dağ tepe ırmak nehir eşya kaya ve herhangi bir hayvan Gibi isimleride kesinlikle yasaklamış ve koymamamız gerektiğini emretmiştir.

Senem: Put,cok guzel kadin anlamındadır.Peygamberimizin yasaklamis oldugu isimlerdendir.

SAMED :
ALLAH'in isimlerini tek basina isim olarak kullanilmasini yasaklamistir.
Samed yerine Abdussamed seklinde kullanilabilir yalnizca(Abdulkerim,Abdulkadir,Abdurrahim vs buşekilde adlandırılmalıdır)
Allahu Tealanin en sevdigi ve Peygamberimizin tavsiye ettigi isimler (peygamberimizin isimleri diğer paygamberlerin isimleri-Abdullah ve Abdurrahman'da allahın en sevdiği isimlerdir...)

SUVEYDA:
Kalbin ortasinda var kabul edilen siyah nokta.Tohumun ortasinda bulunan tanecik
Kalpteki gizli günah demektir.Isim olarak kullanilmasi uygun degildir.

Peygamberimiz(s.a.v) anlami guzel olmayan,cehennemi cagristiran isimleri de yasaklamistir.

SERGEN: Raf dolap gözü anlamına gelir uygun olmayan alaycı ısımlerdendır ve haramdır

SİMGE: ilgisiz yakışmayan diğer bir tabirle alakasız saçma isimdir

ASIYE:
Asi olan karsi gelen ,itaatsiz

ALEV:
Cehennemi cagristiran bu ve benzeri isimleri de yasaklamistir.ornegin; ates,kirmizi,sari ,alev

Ayrica ; özellikle dikkat ceken kirmizi ,sari ve bunlara benzer renkte kiyafetler giyilmesini de kadınlara yasaklamistir.

ABDULESE :
Arslanin kulu arslan gibi manasındadır .Peygamberimizin yasakladigi bir isimdir.

KEZBAN: Yalanci anlamı vardır.ve haramd isimlerdendir.

Bir hadis-i Serifte :

"Sizler kiyâmet günü kendinizin ve babalarinizin adlari ile cagirilirsiniz. Öyle ise cocuklariniza güzel isimler veriniz."buyurmuslardir. (Hadîs-i serîf-Ibn-i mace)

Ecem: Prensens,bacasız ev,çok fazla sıcak gibi anlamlara geliyor

Mesela hepimizin ismini çok duyduğu meşhur hadis ravisi Hz. Ebu Hureyre’nin ismi önceleri:Abdüşşems’tir.Allah Rasulü “İnsan ayın, güneşin ismini alamaz;sen Abdurrahmân’sın”
diyerek, Ebu Hureyre’nin adını “Abdurrahman” olarak değiştirmiştir
Yukarıdaki hadislerden de anlaşıldığına göre Efendimiz, güzel ve anlamlı isimler koymamızı tavsiye ediyor. Bir ismin güzel olması için dile hoş olan mantığı değil dini anlamı taşıması gerekmektedir[

[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Kimlikte kadirhan diye yaziyor.
ama ben kadir diyorum.tek kullanarak hatami yapiyorumSaskin
kayinpederimin ismi abdulkadir di.aynisi olmasin kadirhan olsun
dediler.alper kadir olsun dedim.oyle olmazmis.
yani hatami yapiyorum kadir diyerek:s
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.