You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Berru İsminin Sakıncaları Nelerdir??

Berru İsminin Sakıncaları Nelerdir??

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Berru İsminin Sakıncaları Nelerdir??
tekil yapsaydın anlatım bozukluğu olmazdı sakınca derken bunu demek istemişlerdir.. hoş değil bence...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Rahim ismi , kadının doğum organına da verilmiş ......... Aziz , baki , bedi , cebbar , gani , hafiz , halim , hamid , hasib , kadir , kerim , latif , rauf v.b. daha bir çok esmaül hüsna diye adlandırılan isimler kullanılmaktadır . Berru ve diğer isimler sakıncalı olsa milyonlarca insan ismini değiştirmek zorunda kalır . Konuşurken o kelimeleri insan ve hayvanlara cümle içinde kullanmak bile sakıncalı olur ve hiç bir kelime konuşamayız ........... Allah hariç diğer isimlerin insanlara verildiğini görmekteyiz , bide ahir ismi vb. gibi sadece Allah ı anlatan isimler var , gözlemlediğim kadarıyla onlarda isim olarak insana verilmiyor . Mesela ; insan ahir olmadığı için ve sonlu olduğu için ahir ismi verileni görmedim ............ Ebubekir; (arapça) erkek ismi - deve yavrusunun babası anlamına da gelir , isim mevzusuna bir girildimi işin içinden çıkmak zor , isim yasaklayanlar bile bunların cevaplarını tam olarak hakkıyla veremiyor , şunu söyle yapın diye ben bir hüküm vermiyorum fakat sadece gözlemlediklerimi anlatıyorum , en doğrusunu Allah bilir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-03-2013, Saat:07:35 PM, Düzenleyen: e2828.
General
Kadir kelime manası ile kudret sahibi mi demektir, yoksa mutlak kudret sahibi mi demektir? Malik de Allahın isimlerindendir fakat bu isimde sahabe de vardı(Allah ondan razı olsun). esmaul hüsnayı sadece Allaha mı ait, yoksa yaratılmışlar için de kullanılabilir mi diye incelemek lazım tabi bu tip şüphelere girmemek için bunlardan isim vermemek daha doğrudur denebilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Melik ; neml süresinde , kadın hükümdardan ve meliklerdende ( hükümdarlar ) bahseder , malik ismi zuhruf - 77 de cehennemliklerin seslendiği birinede ( meallerde cehennem bekçisi diye de adlandırılır ) isim verilmiş .

Ve nâdev yâ mâliku ..............

zuhruf - 77 - Şöyle seslenecekler: "Ey Mâlik! Rabbin işimizi bitirversin." O şöyle diyecek: "Hep böyle kalacaksınız!"
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-03-2013, Saat:11:39 PM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.