You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Benim yaptığım hataları yapmayın...

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, ben henüz genç olmakla beraber lise yıllarımda bir çok kötü işler yaptım. "Ne olacak sanki?", "Genciz güzeliz." gibi teselliler ile geçiştirdim. Piercingler yaptım, dövmeler yaptırdım, barlardan çıkmadım, sigara ve alkol sonuna kadar kullandım. Şimdi ise hepsinin ceremesini çekiyorum.

Sigara yüzünden akciğerlerimde sorunlar oluşmaya başladı ve uyurken bile rahat nefes alamamaya başlamıştım, ancak çok şükür bıraktım.

Alkol desek, alkol yüzünden ne hatalar yaptığımı anlatsam bir kitap çıkar ortaya ancak en çok da ailemi karşıma almam, onlara kötü davranmam onları dışlamama neden oldu. Şimdi ise utanarak bakıyorum yüzlerine, onlara her baktığımda, onlara yaptığım kötülükler geliyor aklıma.

En çokta dövmelerimden pişmanım. Resmen damgalanmış oluyorsunuz, herkeste size karşı önyargı oluşuyor, yazları tişört giymeye utanır oldum, kendi bedenimden nefret etmeme sebep oldu, Allah'ın verdiği vücut değiştirilmez denmişti de zamanında dalga geçmiştim. Şimdi anlıyorum, şimdi anlıyorum gerçekten bu tür şeyler güzel olsaydı, Allah bize zaten bağışlardı... Şimdi hayalim olan polisliğe bile giremiyorum, hayallerimi bile aldı elimden. Ancak onları da sildireceğim. Allah'ın izni ile siz kardeşlerimde dua ediniz.

Not: Konuyu nereye açacağımı bilemedim, eğer yanlış yerdeyse doğru yere taşınırsa sevinirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Im Not NormaL
RE: Benim yaptığım hataları yapmayın...
Malesef senin gibi bir çok kişi aynı hataları yaptı zamanında fakat en önemlisi de yaptığımıza pişman olup tövbe etmek Allah Azze ve Celle affetmeyi sever

İbn-i Abbas'tav riveyet edildiğine göre, Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur :
“Günahından tevbe eden günah işlememiş gibidir. Günahı af olup işlemeye devam eden kimse de Rabbiyle alay eden kimse gibidir. Kim bir Müslümana eziyet ederse de günahının yükü bunun gibidir.”

Yaşadığın su anki sıkıntıları da sakın büyütme bu yasanan olayları gunahlarina kefaret olarak gör

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

“Dertlerin, belaların gelmesine sebep, günah işlemektir. Fakat, belalar, sıkıntılar, günahların affedilmesine sebep olur. Allahü teâlâ, sevdiklerinin günahlarını affetmek için, onlara dert, bela gönderiyor. Tövbe, istigfar edince de, günahlar affolur. Dert ve bela gelmesine lüzum kalmaz ve gelmiş dertler de gider. O halde, dert ve beladan kurtulmak için, çok istigfar okumalıdır.

Dertlerin, belaların, musibetlerin çok olması, günahların çok affedildiğini gösterir. Günahların çok olduğunu göstermez. Dostlarına çok bela vererek, günahlarını affeder, temizler. Böylece bunları, ahiret sıkıntılarından korur. Resulullah efendimiz ölüm halinde, Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor

Kardeşim Allah Azze ve Celle yardımcın olsun tavsiye olarakta bol bol kuran oku ve meallerini anlamaya çalış
Ne için yaratıldığimizı iyi öğren

Selamun Aleykum
La ilahe illallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Buhari ve Müslim’de rivayet edilen hadislerde, Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın Allah’ın rahmetinden mahrum kalacağını bildirmiştir."

en kısa zamanda dövmelerden kurtulun ki, o zaman kendinizi daha iyi hissedersiniz Allah yardımcınız olsun...
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-01-2017, Saat:11:40 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Profesör
ok güzel haber gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-01-2017, Saat:08:07 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
General
ELHAMDÜLİLLAH

Rabbim hidayetini eksik etmesin...ne mutlu sana inşallah kurtuluşun olacak...ALLAH ın izni ile

en önemlisi arkadaş çevreni kesinlikle değiştirmelisin...Rabbim yolunu açık etsin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Teşekkür ederim kardeşlerim, bugün dövme tedavisine başladım. 3-4 seans sürecek ancak bugün geçici de olsa kendimi dövmesiz ve temiz görmenin mutluluğunu yaşadım. Ben tövbe ettim tedavime başladım ve gerisini Allah'a bırakıp O'na güvendim. İnanın tedavinin acısı dinsin diye istemeix dualar etmeye başladım. Siz kardeşlerimde bu acıya dayanabilmem ve çabucak iyielşip dövmelerden kurtjlmam için dua ediniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yüce Mevlam hidayetini daim kılsın kardeşim. Temiz süt emmiş, temiz karakter sahibi biri olmalısın ki Rabbim seni zulmetin karanlığından hidayetin aydınlığına çekip alıvermiş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hadi inşALLAH ..durumun ve zamanın varsa taze taze dövmelerini sildirdikten sonra bi umre yapabilirsen...of ne mutlu sana ...en azından ... tövbe ile şereflenmiş ruhun manevi dolu bu yerleri gördüğünde coşar gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.