Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Bende yeniyim ama moralim çok bozuk günlerdir.
Bende yeniyim ama moralim çok bozuk günlerdir.
melekler kıskanmaz bu tür duygulara sahip değillerdir imtihan olunmadıkları için
ama birileri birilerini kıskanacak olsa emin ol ki melekler kıskanırdı senin gibi namaz kılan bir genci
melekler masum varlıklardır günah işleyemezler böyle bir iradeleri yok
ama sen yada ben masum değiliz her an her saniye günah işleme iradesine sahibiz
yani günah işleme iradesini sahipken günah işlemeyen sen yada başka bir insanoğlu herhangi bir melekten daha üstündür
eğer hala kıskanıyorsan onları
günah işlemekten geri durup Allahın rızasına uygun hareket edersen melek değil melekler ordusundan da üstün olabilirsin
ama hayat işte bazen uzun olabiliyor ,bugün meleklerden üstünken yarın için imansız olma ihtimalimiz de mevcuttur
o yüzden yaptığın ibadetlere yada şuanki imanına güvenme,her an her saniye insan inancı değişebilir
bu konuda tedbirli davranmalıyız ama şunu unutma ki günahlarımız hatalarımız da olsa Alahın karşısına müslüman kimselerden olarak çıkabilirsek işte o zaman bütün meleklerden ve insanların çoğundan üstün olmuş oluruz ....
Allah kuranı kerimde şöyle buyuruyor
Fussilet:33 (İnsanları) Allah'a çağıran, salih amel işleyen ve "Kuşkusuz ben müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kim olabilir? ﴾33﴾
Bu ayetin tanımladığı bir kişi olabilirsen daha hiç kimseyi kıskanmana gerek kalmaz
ve Allah hiçbir kuluna haksızlık yapmayacağını bildiğimize göre hiç kimseyi kıskanmana gerek yok en fazla imrenebilirsin keşke bende bu müslüman kadar salih ameller yapabilsem diye
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE
sen bu söylediklerimi uygula bir de sonra tartışak olurmu
bir hafta filan tmm kardesim o kadar tavsiye verdim uygularım demedin hep başa sarıyosun :-):-):-)hayat beni neden yoruyosun
dedim kafiyeli olsun
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi