You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bende yeniyim ama moralim çok bozuk günlerdir.

Bende yeniyim ama moralim çok bozuk günlerdir.

General
RE: Bende yeniyim ama moralim çok bozuk günlerdir.
sen niye melekleri kıskanıyorsun

melekler kıskanmaz bu tür duygulara sahip değillerdir imtihan olunmadıkları için

ama birileri birilerini kıskanacak olsa emin ol ki melekler kıskanırdı senin gibi namaz kılan bir genci

melekler masum varlıklardır günah işleyemezler böyle bir iradeleri yok

ama sen yada ben masum değiliz her an her saniye günah işleme iradesine sahibiz

yani günah işleme iradesini sahipken günah işlemeyen sen yada başka bir insanoğlu herhangi bir melekten daha üstündür

eğer hala kıskanıyorsan onları

günah işlemekten geri durup Allahın rızasına uygun hareket edersen melek değil melekler ordusundan da üstün olabilirsin

ama hayat işte bazen uzun olabiliyor ,bugün meleklerden üstünken yarın için imansız olma ihtimalimiz de mevcuttur

o yüzden yaptığın ibadetlere yada şuanki imanına güvenme,her an her saniye insan inancı değişebilir

bu konuda tedbirli davranmalıyız ama şunu unutma ki günahlarımız hatalarımız da olsa Alahın karşısına müslüman kimselerden olarak çıkabilirsek işte o zaman bütün meleklerden ve insanların çoğundan üstün olmuş oluruz ....

Allah kuranı kerimde şöyle buyuruyor

Fussilet:33 (İnsanları) Allah'a çağıran, salih amel işleyen ve "Kuşkusuz ben müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kim olabilir? ﴾33﴾

Bu ayetin tanımladığı bir kişi olabilirsen daha hiç kimseyi kıskanmana gerek kalmaz

ve Allah hiçbir kuluna haksızlık yapmayacağını bildiğimize göre hiç kimseyi kıskanmana gerek yok en fazla imrenebilirsin keşke bende bu müslüman kadar salih ameller yapabilsem diye
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kardesim elbette Allah bilir biz bilemeyiz ama sen Allah'ı seviyorsan O seni kesin sever,namazında kabul eder inşallah hakkın helal et yardım cı olamadım sorry
Bunu ilk beğenen sen ol.
Hayır kıskanmıyorum ama kıskanıyormuşum o an gibi bir düşünce oluyor biliyorum kıskanmadığımı ama kıskanıyormuşum gibi bir düşünce oluyor ve o yüzdende sağımdaki ve solumdaki meleklere gönülsüz bir şekilde selam veriyorum yani düşünceden dolayı melekleri kıskanıyormuşum gibi ama melekleri kıskanmıyorum ben.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
:-)başa sardık

sen bu söylediklerimi uygula bir de sonra tartışak olurmu
bir hafta filan tmm kardesim o kadar tavsiye verdim uygularım demedin hep başa sarıyosun :-):-):-)hayat beni neden yoruyosun

dedim kafiyeli olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.