You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bende yeniyim ama moralim çok bozuk günlerdir.

Ben namaz kılarken haşa sanki allahın meleklerine düşmanmışım gibi sanki ben allahın meleklerine düşmanmışım gibi bunu doğrulayan düşünceler geliyor eğer ben allahın meleklerine düşman olsaydım gerçekten bunu doğrulayan düşünceler gelirdi yine aklıma.Ve o düşüncelerin yüzünden ben sanki melekleri kıskanıyormuşum ve bu yüzdende meleklere gönülsüz selam veriyorum ben allahın meleklerine düşman değilim ki.Ve namazda haşa allahın huzurunda değilmişim ve allahın huzurunda boğun eğmiyormuşum gibi sanki başka birisinin huzurundaymışım gibi ve sanki başka birinin huzurunda o kişiye secde ediyormuşum gibi ve onun için namaz kılıyormuşum gibi oluyor.Ve namazımı bitirmek için sağımdaki ve solumdaki meleklere selam verirken sanki onları kıskanıyormuşum gibi sanki onların pozizyonları benden daha üstün gibiymiş gibi oluyor ve onlara bu yüzden selam vermek istemiyorum gönülden bir şekilde ve öylece sık sık bunlar oluyor namazda iken.Ve namazı hızlı kılmak namazın kabul olmamasına sebebmiş ama ben bazen gönülden namazı hızlı kılmak istiyorum hep dualar ediyorum şeytandan korunuyorum ama hep böyle şeyler oluyor.Benim kıldığım namazlar şimdi boşamı geçmiş oluyor ve benim kıldığım namazlar huşu içinde kılınmamış mı oluyor benim tarafımdan huşu içinde kılınmamış gibi mi oluyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Bende yeniyim ama moralim çok bozuk günlerdir.
HOŞ GELDİN KARDEŞİM

Namaz yalnızca Allah için olan bir ibadettir, şeytan nefis vesvese tamda bu esnada işbaşı yaparlar.."oluyor gibi oluyor "gülücük sa olmasın, aslında olmuyor, sadece oluyor gibi olduğunu düşündürüyor şeytan herneyse.. oluyor gibi olduğu zaman kafanızı böyle şeylere takmayın, ne günahkar bir müslüman meleklerden üstün, nede mütteki bir müslümandan melekler..gülücük hayırlı geceler kardeşim..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Anladım allah razı olsun.Ama ben bir anda bir istek geliyor o istekde namazı hızlı bir şekilde kılmama sebeb oluyor ve bir anda bir istek geliyor oda sanki düşmanlık ile meleklere selam vermiyormuşum gibi oluyor ve öylece meleklere selam veriyorum yani gönülsüz ve isteksiz bir şekilde selam veriyorum meleklere.Ve aklıma sanki aslında olmayan şeyler oluyormuş gibi geliyor.Sanki melekler benden bulundukları pozisyon ile benden daha üstünmüş gibi aslında böyle bir şey olmuyormuş ama sanki melekler bulundukları pozisyon ile benden daha üstünmüş gibi sanki bu gerçektende doğruymuş gibi bu yalan düşünceyi sanki doğruymuş gibi doğrulayan düşünceler geliyor aklıma abdest alırkende alalh ile ilgili oluyor bu sefer.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kardeşim ben normal bilgisiz bir kullanıcı olarak sana cevap vereyim.
Öncelikle şunu söyliyeyim aklımıza gelen şeylerin hiçbirinden sorumlu değiliz. Şeytanın bizim kalbimize attığı şeyler yani bizim aklımıza gelenlerin hiçbirinden sorumlu değiliz. Sana bir olay anlatayım bir kardeş namaz kılmıyormuş neden namaz kılmıyorsun diye sorduğumuzda ben içimden sürekli Allah a küfür ediyorum. Namaz kılarken bile içimden küfür geçiyor daha çok günaha girmemek için kılmıyor diyor.
Biz dedikki aklımıza gelen yani kalbimize atılan hiçbirşeyden sorumlu değiliz. O küfürleri sen değil şeytan ediyor dedik. Hatta bir anda gözümüzün önüne bir sahne gelebilir, kötü bir sahne o sahneden dahi sorumlu değiliz. Şeytan bizim ibadet etmemizi istemez ve bize böyle vesveseler verir. Düşüncelerden sorumlu değiliz ama bilerek sürdürmemeliyiz hemen başka birşey düşünmeliyiz. Mesala şeytan dediki melekleri kıskanıyorsun. ona cevap vermemek gerekir duymamazlıktan gelmek gerekir.

Yapman gereken vesvese geldiği zaman hemen başka bir şey düşün. Mesala Allah ın bir sıfatını düşünebilirsin o çok bağışlayandır bize rızk verendir. Ve Said Nursi Hz. vesvese için diyorki; Önem verdikçe büyür, önemsemezsen küçülür. Aklına ne gelirse gelsin duymamazlıktan gel ve hemen düşünceni değiştir. Aklına hiç gelmemiş gibi düşün. Allah ın izni ile kısa sürede düzelecektir. Namazını kesinlikle bırakma kardeşim zilzal süresinin son ayetlerinde kim zerre kadar iyilikte yapsa kötülükte yapsa karşılığını alacak diyor. Senin namazların bizimkilerden daha değerli olabilir. Çünkü senin namazlarında zorlanma var vesvese var. Sakın ibadetlerinin boşa gideceğini düşünme.

Başka bir sorun olursa görürsem cevaplamaya çalışırım. Fazla bir ilmi bilgim yok ama yazmaya çalışırım bildiğim kadarı ile.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ama içimden birisi demiyorki bana sen meleklerini kıskanıyorsun diye sanki ben gerçektende meleklere düşmanmışım gibi ve bu yüzdende gerçektende selam vermek istemiyorum aslında böyle bir şey yok.Ve aklıma meleklerin üstün oldukları geliyor aklıma nolarda değerli kulları allahın ve o sırada aklıma bir düşünce geliyor sanki o düşünce gerçektende gerçekleşmiş gibi ve sanki gerçekleşmiş gibi bu yüzdende ben meleklere selam vermek istemiyorum gönülden.Ve dalga geçermişim gibi oluyor resmen huşu içinde kılamıyorum allahı düşünmeye çalışıyorum bu sefer farklı bir şekilde oluyor bu bu sefer allah ile ilgili oluyor.Hiç kimse de bir demiyor içimden.Sanki ben allah ile dalga geçiyormuşum gibi oluyormuş gibi geliyor bana allahı kandırmış gibi hissediyorum kendimi.Başka şeyler düşünürkende aynısı oluyor meleklere selam vermek için ve namaza başlarken niyetimi bazen isteksiz ve gönülden yapıyorum buna kesin bir şekilde emin oluyorum bu şekilde namazlarım kabul olur mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Ey sevgili kardeşim melissa
De "Amentu billahi ve rusulihi"
Virdin et hem bunu bilhassa
Kıl kalbin kıl namazın sen de hulusi

Eğer dinlersen sen beni
Bak aylardan zemheri
Erimesse bu dağların kalbin karı
Açarmı çiçek kırlarda kalplerde gelmezse baharı

Sende zikr et yaradan Hakk'ın
Okşa yetim kalmışın saçın
Doyur aç yatanın karnın
Gözlerine şefkatle bir bak yaratılmış mahlukatın

Ey jupitermeleği
Yakar seni beni bu kibir gömleği
De "Amenna billahi ve bi rusulih"
Gitsin bu vesvese kıl kalbini hulisi

inşallah kızmazsın dedim şiir yazam kızarsansa diye bu kadar yazdım:-):-):-)

ilki ben ikincisi biz Allah'a ve peygamberlerine iman ettim,ettik demek bunları söyle o anda
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Şeytan kimde ışık görüyorsa, o ışığı söndürmek adına tüm kozlarını kullanıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
zeynep kardeşime katılıyorum...sen o şeytana inat yolundan dönme..şeytandan üstün olduğunu düşün..çünkü yanında ALLAH CC var...ALLAH yanımda seni yeneceğim kör şeytan de gülücük biiznillah ..bol bol ALLAH tan hidayet iste..havf ve reca ile sadece O'na sığın kardeşim...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Sanki gerçektende onlara düşmanmışım gibi düşünceler geliyor aklıma sanki ben onlara düşmanmışım gibi gerçekte ama aslında düşman değilim ama düşmanmışım gibi düşünceler geliyor sanki düşman olduğumu belirten düşünceler oluyor ama aslında düşman değilim. Sanki düşman olduğumu düşünmeme sebeb olucak şeyler geliyor aklıma ama düşman değilim aslında.Sanki ben gerçektende onlara karşı düşmanmışım gibi ve sanki düşmanmışım hani düşman olan birisi karşıdaki kişiye kötü dileklerde bulunur ya aynen böyle oluyor meleklere karşı benimle ilgili. Sanki gerçektende onlara karşı düşmanmışım gibi ve bu yüzdende meleklere ve allaha böyle şeyler oluyor. Namazlarımda.Aslında ben meleklere düşman değilim ama sanki düşmanmışım gibi düşünceler geliyor hani bir insan birilerine düşman olur ya bende sanki meleklere düşmanmışım gibi bunu sanki gerçektende varmış gibi düşünceler geliyor o yüzden. Ve Meleklere sinirlenmişim gibi hırslanmışım gibi kin tutmuşum gibi onları çekemiyormuşum gibi onlara düşmanmışım gibi oluyorum ve o zamanda sağımdaki ve solumdaki meleklere gönülden selam vermiyorum istiyerek.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.