Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Bende yeniyim ama moralim çok bozuk günlerdir.
Bende yeniyim ama moralim çok bozuk günlerdir.
Namaz yalnızca Allah için olan bir ibadettir, şeytan nefis vesvese tamda bu esnada işbaşı yaparlar.."oluyor gibi oluyor "
sa olmasın, aslında olmuyor, sadece oluyor gibi olduğunu düşündürüyor şeytan herneyse.. oluyor gibi olduğu zaman kafanızı böyle şeylere takmayın, ne günahkar bir müslüman meleklerden üstün, nede mütteki bir müslümandan melekler..
hayırlı geceler kardeşim..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Öncelikle şunu söyliyeyim aklımıza gelen şeylerin hiçbirinden sorumlu değiliz. Şeytanın bizim kalbimize attığı şeyler yani bizim aklımıza gelenlerin hiçbirinden sorumlu değiliz. Sana bir olay anlatayım bir kardeş namaz kılmıyormuş neden namaz kılmıyorsun diye sorduğumuzda ben içimden sürekli Allah a küfür ediyorum. Namaz kılarken bile içimden küfür geçiyor daha çok günaha girmemek için kılmıyor diyor.
Biz dedikki aklımıza gelen yani kalbimize atılan hiçbirşeyden sorumlu değiliz. O küfürleri sen değil şeytan ediyor dedik. Hatta bir anda gözümüzün önüne bir sahne gelebilir, kötü bir sahne o sahneden dahi sorumlu değiliz. Şeytan bizim ibadet etmemizi istemez ve bize böyle vesveseler verir. Düşüncelerden sorumlu değiliz ama bilerek sürdürmemeliyiz hemen başka birşey düşünmeliyiz. Mesala şeytan dediki melekleri kıskanıyorsun. ona cevap vermemek gerekir duymamazlıktan gelmek gerekir.
Yapman gereken vesvese geldiği zaman hemen başka bir şey düşün. Mesala Allah ın bir sıfatını düşünebilirsin o çok bağışlayandır bize rızk verendir. Ve Said Nursi Hz. vesvese için diyorki; Önem verdikçe büyür, önemsemezsen küçülür. Aklına ne gelirse gelsin duymamazlıktan gel ve hemen düşünceni değiştir. Aklına hiç gelmemiş gibi düşün. Allah ın izni ile kısa sürede düzelecektir. Namazını kesinlikle bırakma kardeşim zilzal süresinin son ayetlerinde kim zerre kadar iyilikte yapsa kötülükte yapsa karşılığını alacak diyor. Senin namazların bizimkilerden daha değerli olabilir. Çünkü senin namazlarında zorlanma var vesvese var. Sakın ibadetlerinin boşa gideceğini düşünme.
Başka bir sorun olursa görürsem cevaplamaya çalışırım. Fazla bir ilmi bilgim yok ama yazmaya çalışırım bildiğim kadarı ile.
De "Amentu billahi ve rusulihi"
Virdin et hem bunu bilhassa
Kıl kalbin kıl namazın sen de hulusi
Eğer dinlersen sen beni
Bak aylardan zemheri
Erimesse bu dağların kalbin karı
Açarmı çiçek kırlarda kalplerde gelmezse baharı
Sende zikr et yaradan Hakk'ın
Okşa yetim kalmışın saçın
Doyur aç yatanın karnın
Gözlerine şefkatle bir bak yaratılmış mahlukatın
Ey jupitermeleği
Yakar seni beni bu kibir gömleği
De "Amenna billahi ve bi rusulih"
Gitsin bu vesvese kıl kalbini hulisi
inşallah kızmazsın dedim şiir yazam kızarsansa diye bu kadar yazdım:-):-):-)
ilki ben ikincisi biz Allah'a ve peygamberlerine iman ettim,ettik demek bunları söyle o anda
biiznillah ..bol bol ALLAH tan hidayet iste..havf ve reca ile sadece O'na sığın kardeşim...
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi