You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
bende yeni üyeyim
merhaba annem namaz kılmıyor ve ben namaz kılıyorum dün annem için namazlarımı kabul edersen annemi sabah ezanının okunmaya başladığı ilk anda uykusundan uyandır diye dua ettim ama namaz kılmamanın zararlarını anneme anlattım ve namaz kılmayanın dualarını allah hiç kabul etmez dedim ve annem allaha inanıyor meleklere peygamberlere kutsal kitabımız kuranı kerime de inanıyor ama hiç namaz kılmıyor ve annemde dün gece benim yukarda yazdığım duam için allaha dua etmiş annem sabah ezanının okunmaya başladığı ilk anda uyanmış ben sabah ezanı okunmadan önce uyanmıştım allah annemin duasını ve benim duamı kabul etmiş midir ve annem benim duamı kabul edip ama annemin duasını kabul etmemiş ise yine de annemin sabah ezanı ilk okunmaya başladığı andan itibaren annemi uyandırmış mıdır yani annemin demi duasını kabul etmiştir ama namaz kılmayanların hiç duaları kabul etmezmiş allah ve annem namaz kılmıyor ömrü boyunca beş vakit namazını kılmadı kandillerde dualar okuyor ve sadece o zaman namaz kıldığını görüyorum ve yasin filan okuyor ve internette okudum en makbul olan dua annenin duasıymış ama hiç namaz kılmayan bir annenin duasını yine de kabul eder mi allah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: bende yeni üyeyim
flood yapacağım için özür dilerim herkezden namaz kılmayan birine birileri dua etse namaz kılmayan o duadan faydanalamazmış allah namaz kılmayan biri namaz kılmıyor diye onun için edilen duaları kabul etmez diye biliyorum ama ben annem ve namazlarım için allaha dua ettim ama annem namaz kılmıyor ama internette bir hadisi şerif de yazıyor hz.peygamberin buyurduğu üzere üç dua vardır ki bunlar şüphesiz kabul edilir mazlumun duası misafirin duası ve babanın evladına duası yazıyor ama annelerin dualarını allah makbul görmüyor mu ama neden babanın evladına duası yazıyor ve annenin yazmıyor ki hadisi şerifte ama annenin yaptığı dua babanın yaptığı duadan daha mı önemlidir şüphesiz annenin yaptığı dua babanın yaptığı duadan önce kabul olmuyor mudur ve şüphesiz annenin yaptığı dua babanın yaptığı duadan daha fazla makbul olmuyor mudur da babanın evladına duası yazıyor onumu anlatıyor hadisi şerif
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-10-2014, Saat:07:25 PM, Düzenleyen: melissamelissa.
Üye
Öncelikle hoşgeldiniz gülücük
Benim fikrimce zorlamayın ibadete dahada çok soğutabilirsiniz hassas konular bunlar tabii bana göre gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ben zorlamıyorumki annemin duası ve benim duam dün gece allah katında kabul edilmemiş olabilir mi yani annem namaz kılmıyor kılmadığı için benim duamdan faydanamadı mı annem
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
XooX bence sen bu konuda fikir verme; )
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Melissa, Allah kuran da "dua edenin duasına icabet ederim" buyuruyor.
Ayrıca Kutsi hadiste "bana bir adım gelene ben koşarak gelirim" buyuruyor.
O yüzden allah dualarını kabul eder elbetteki
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ama annem namaz kılmıyor yani annem allaha yaklaşmıyor ama kandil gecelerinde namaz kılıyor sadece kandillerde kıldığını görüyorum ve dua da okuyor o gecelerde ve yasin de okuyor ama dün kandil filanda değildi annem namaz kılmadığı için ve ben dün gece namazlarım ve annem için ettiğim duayı annem namaz kılmıyor diye allah kabul etmemiş mi ve kabul ettiğini sanmamız için annemi uyandırmış mıdır acaba ama kabul etmediyse allah benim ve annemin duasını
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.