You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ben münafık mıyım?

Ben münafık mıyım?

Yeni Üye
Ben münafık mıyım?
Selamun Aleyküm,

Değerli üyeler, derdimi uzun uzun anlatmak istiyorum.

Eskiden sağlam bir imana sahip olduğuma inanıyorum.Taklidi bir iman değil, gerçekten Allah'ı bilerek inanıyordum.Görür gibi inanıyordum adeta.
Allah affetsin namaz kılmazdım, ama Allah'ı o kadar içten, kalben bilirdim ki, onun mutluluğu bambaşkaydı.

Sonra her şey değişti.Vesveseler art arda gelmeye başladı.Son 1 aydır onlarla boğuşuyorum.İmani konularda vesveselere düştüm.İmanımın gitmeye başladığına karar verdim, korktum.Namaza başladım eski imanıma sahip olmak için.Ama vesveseler bitmedi.Çok kısa bir ömür yüzünden koskoca sonsuz bir hayatı mahvetmek istemiyorum.Bunu derken bile ahiretin varlığıyla ilgilu vesveseler geliyor.Allah'ı bilimsel yollarla ispatlayan kitaplar aldım, imanım artsın diye.Risale-i Nur derslerini araştırdım.İslam'ın mantık dışı hiçbir yönü yok.Fakat bunu bildiğim halde vesveseler bitmedi.Devam da ediyor.Sabah uyandığım andan, gece yatana kadar bu düşünceler kafamda.Kendi kendime Allah'ı ispatlamaya çalışıyorum bütün gün.Hayattan koptum.Hiçbir işten zevk alamıyorum.Çıldırmak üzereyim.Tabiri caizse ruh gibi geziyorum.Gerçekten zihnim iflas etmek üzere.Ne yapmamı önerirsiniz?

Allah imanınızı artırsın.Şimdiden sağ olun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Ben münafık mıyım?
pek çoğu bu durumdan bahsediyor. Sanırım bu birilerinin birşeyler önermesi ile halledilebilecek bir durum değil.Ya da öğretmesi ile.. tamamen insanın idraki ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum..ben bir yaratıcının olmadığını düşünmekte zorlanırım..düşünemem. bu benim için imkansız, imkansız ve imkansızdır.. o vesveselerin olduğu sürece yapılan hiçbir açıklama sana yetmeyecektir.. gözünü sabah açtığın andan itibaren yaptığın ettiğin herşeyin, başına gelen her olayın, gündüzün, gecenin.. tüm bu düzenin tüm olanların bir sebebi olmalı..sen o sahip olduğun vesveseler ile her kötünün yağtığının yanına kâr kalacağını düşünüyorsun.. sevdiğin bir insanı kaybettiğinde onu bir daha asla göremeyeceğini düşünüyorsun.. yaptığın iyiliklerin hiçbir zaman mükafatını alamayacağını düşünüyorsun... offf bu hakkaten -çekilmez- bir durum. insan bu düşünceyle ancak ölüp yok olmayı dileyebilir.. ama o bile ürkütücü.. -hiç olmamak- var olduğun andan itibaren bilmem kaç küsür yıl yaşamışsın ama hiç bir getirisi yok bunun. Öyle mi?! işte bende bu düşünceye sahip insanları anlayamıyorum. tüm bu düzen kendi kendine ve boşuna boşuna varolmuş olamaz ya.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Ben münafık mıyım?
Ve aleykümselam, kardeşim.. 

Yazdıklarınızı görünce bir kaç şey söylemek istedim, inşaAllah bir yardımı dokunur..

İmanın koruyucu kaleleri vardır. Burada farzlar en başta gelir. Vacipler, sünnetler, nafileler bunları takip eder.Farz bildiğimiz gibi yapılması zorunlu olan, terki olmayan ibadetlere denir.İmanın koruyucu kalelerinin en başında olan da farzlardır. Anlayacağımız gibi ibadetler bizler için, imanımızı korumak için çok önemlidir. Benim kalbim temiz, namaz kılmasam da olur gibi bir anlayış yoktur..

Daha evvel, sanki Allah'ı görür gibi iman ediyordum demişsiniz. Önceki imanınızın nasıl olduğunu bilmiyorum, kalpleri bilen sadece Allah olduğu için bu konuda bir şey demek haddime de değil. Yine de şunları demek istiyorum.Anne, babamızı severiz. Onlar bir şey istediği zaman daima yerine getirmeye çalışırız. Peki bize her şeyi veren, bizleri yoktan var eden Allahın istediklerini ne derecede yapıyoruz? Bunların üzerinde düşünmeliyiz..

Vesveselere gelince... İnsanın en büyük düşmanı olan şeytan, insanı sürekli doğru yoldan, Allah'ın yolundan alıkoymaya çalışır..Namaz kıldığımızda ibadetlerimizin yerine gelmediğini, dualarımızın kabul olmadığını, sevilmediğimizi, hatta cehenneme bile gideceğimizi söyleyebilir..Bunlara kulak asıp her şeyden vazgeçmek, nasılsa ben cehennemliğim ibadet etmeme gerek yok demek mi doğrudur yoksa Allah'ın ipine sımsıkı sarılmak mı? 

Münafıklık da bambaşka bir şey.. Münafık ibadetlerini başkalarına hoş görünmek, diğer insanların takdirini kazanmak için, onlara onlardan göründüğünü belirtmek için yapar. İman etmediğini bilip de başkalarını kandırıyorum sanar.. Sözlerinizden anladığım kadarıyla dedikleriniz vesveseye dayalı bir olay..

Unutmayın, Allah'ın ipine sımsıkı sarılan kimseyi şeytan yolundan edemez. İbadetlerinizi bırakmayın kardeşim, dua edin, kuran-ı kerim okumayı biliyorsanız okuyun, sitelerden kur'an-ı kerim dinleyin..Kur'an-ı kerim mealleri okuyun..Allah'ın ipine sımsıkı sarılın..
[Resim: giphy.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.