You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ben Atatürkçü DEĞİLİM

Ben Atatürkçü DEĞİLİM

Kıdemli Üye
Ben Atatürkçü DEĞİLİM
ATATÜRK'E SAYGI DUYDUĞUM VE NEFRET ETTİĞİM KONULAR

SAYGI DUYDUĞUM KONULAR:

1-Türk milletini kurtardı.

2-Biraz olsun gericilikten kurtulduk.

NEFRET ETTİĞİM KONULAR:

1-Hicri Takvim (Müslümanların Takvimi) resmi takvim kabul edilmedi. Yerine hristiyanların takvimi miladi takvim geldi.

2-Kur'ana gökten inilen kitap dedi. (Söylev ve Demeçler)

3-Yahudilerin giyim kuşamını getirdi (Şapka)

4-Arapça Kuran okutulmasını yasakladı.

5-Osmanlı Devletini değiştirip adını Türkiye yaptı.

6-Kendini dindar gösterip tüm din adamlarını astı. (Vikisöz)

7-19 Mayıs'ta çıplak kadın dans ettirdi.

8-Şapka taktırılmayan İstiklal Mahkemelerince astırıldı. (TC İnkılap Tarihi 8.sınıf)

9-Şeriatı kaldırdı. (İnkılap Tarihi 4.Ünite)

10-Devletin dini İslam'dır maddesini anayadan kaldırdı. (Yeni Anayasa)

11-Başlarını örtenleri açtı.

12-Yetmiyormuş gibi ölümünden sonra Kemalistler başı örtülü kadınları okula yollatmama yasağı koydu.

13-Diyaneti kurdu, din devlet işleri ayrıldı

14-Mekteplerden din dersleri tamamen kaldırıldı

15-Cuma günkü tatili kaldırarak milyonlarca müslümanın cumaya gitmesini engelledi. (Öğle tatili kaldırıldı)

16-Fuhuşu meşrulaştırdı.

17-Dinci olanlara ceza çağdaş (!) açık gezinenlere hiçbir şey yapılmadı.

18-Ve dahası...

Mustafa Kemal Atatürk:

KEMALİSTLERE GÖRE:
(1881-193∞)

BANA GÖRE:
(1881-1938)

EDİP YÜKSELE GÖRE:
(1+8=19 atatürk <3)

E ARTIK SİZLERE GÖRESİNİ BİLEMEM BEN AMA BEN ATATÜRKÇÜ DEĞİLİM BANA UYGUN DEĞİL. ATATÜRK'E SAYGIM SONSUZ AMA SAVAİLARI NEDENİYLE İNKILAPLARINDAN NEFRET EDİYORUM gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Ben Atatürkçü DEĞİLİM
Bende değilimgülücük

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
1-Türk milletini kurtardı.

2-Biraz olsun gericilikten kurtulduk.

___________________________________dedin..

Sözün üzerine şunu diyebiliriz..bu ülkenin kurtarıcısının atatürk olduğunu yıllardır duyup işititik fakat bunlar sadece Kemalistlerin uydurmasından başka bir şey değil..
evet atatürk'ün önderliği vardır bunun yanında; kazım karabekir, fevzi çakmak, ve din elden gidiyor diyerek kandırılan, türkiyede yaşayan tüm etnik kökenlerin içerisinde olduğu halk vardır..
bu bağlamda kesinlikle ve kesinlikle dişinden tırnağından artırarak askere gönderen müslüman halk kurtarmıştır..Atatürk ise sadece bürokraside aktif rol oynamıştır.

Cumhuriyet kurulduktan sonra dindar halka sırt dönmek ne kadar doğrudur..

Ve şahsen islama ve dindar halka çokca zarar veren verdiği zararların izleri halen devam eden bu zevata asla saygı duymuyorum..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
"Atatürk'e saygım sonsuz ama inkılaplarından nefret ediyorum" demişsiniz.
O kadar nefret edilen uygulamalarını bilip de o kadar saygı gösterilebilir mi?
Türk milletini Allah kurtardı, Atatürk olmasa başkası lider olurdu, çünkü Türk milleti esareti kabul etmezdi.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bu müslüman halk dedi ki ; burası islam toprağıdır ve bu islam topraklarının bir karışı dahi islam olmayan bir milletin eline teslim edilemez...buna bir örnek Maraş'ı gösterebiliriz..

Olay muhtemelen 31 Ekim 1919 Cuma günü Maraş Kalesi'ni gören Camilerden birinde geçiyor.

Cemaat Cuma Namazını kılmak üzere Camide toplanıyor. Ancak öğlen Namazı'nın sünneti kılındıktan sonra Cuma Hutbesi'ni okumak üzere mihraba çıkan İmam bir türlü Cuma Namazı'nı kıldırmak için aşağıya inmiyor. Sabırsızlanan Cemaate de şöyle sesleniyor:

Bugün size Cuma Namazı'nı kıldırmayacağım.

Cemaat homurdandıkça İmam direniyor:

Dün günlerden Cuma olsaydı kıldırırdım. Ancak bugün kılmayacağız.

Cemaat tepkisini yüksek sesle dile getirince İmam şu karşılığı veriyor:

Cuma namazı diğer namazlardan farklı olarak esaret altında olmayan özgür insanlara farz kılınmıştır. Biz bugün özgür değiliz esaret altındayız. Dün özgürdük. Dün cuma olsaydı kıldırırdım demem ondandır. Ama bugün Fransız Bayrağı çekili. Cuma Namazı bize farz değidir. Kılmayacağız.

İmamın bu konuşması üzerine galeyana gelen halk kaleye hücum ederek Fransız Bayrağını indiriyor ve direniş başlıyor. Fransızlar Maraş'tan 12 Şubat 1920 günü çekiliyorlar... O günden sonra da Cuma Namazları kentte aralıksız kılınıyor
Halk dini için savaşmış, dini için can vermiş ülkesini kurtarmıştır...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Saygı dediğim biraz tabi. Sadece Türk milletini kurtardığı için ama evet ben Atatürkçü değilim ayrıca saygı duyabilirim. Ama önemli olan içim değil midir? Ben ona dışarıdan saygı gösteririm ama dışarıdan büyük bir nefret duyarım evet Atatürk'ten nefret ediyorum. (Bir itirafta bulunayım.) Çünkü tarih gösteriyor ki Atatürk savaşması yanında İslam'ı yok etmek için her şeyi yapmış ama becerememiş. Çok da güzel olmuş. Allah'ın koyduğu kanunu kaldırırsan millet şeriat ister. Senden nefret ediyorum Atatürk. Çünkü sen şeriatı kaldırdın. Ülkeyi böldün. Dinciler ve çağdaşlar olarak. Kemalistlerin diline düştük. Allah en iyisini bilir tabi ama kesinlikle Atatürkçü olmayacağım. Çünkü o ülkemizi böldü. Sanki dinciler geriymiş. Ne olurdu kıyafetleri açmasaydın hristiyan kültürüne girmeseydin çok mu güzel yaptın? Millet kendini müslüman sanıyor. Açık açık geziniyor. Affedersiniz çok özür dilerim. ...işelik yapıyor. İçkiyi helal kılıyorlar ama iş dini değerlere gelince sonuç ortada...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Gericilik lafım dinle alakalı gericilikten bahsetmiyorum. Ölçü aletleri vb. onlardan bahsediyorum gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Benim Mustafa Kemal Gibi Bir Atam Yok Sevmiyorum Saygı da Duymuyorum..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.