You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ben Atatürkçü DEĞİLİM

Ben Atatürkçü DEĞİLİM

Profesör
RE: Ben Atatürkçü DEĞİLİM

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gülücük Bu insanın uslübünü beğenmesemde çoğu zaman doğru söylüyor.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Yani Objektif bir biçimde yaklaşacak olursak
Ülkemizin hala büyük bir çoğunluğu Atatürkçüdür..
Yani bu kadar insanın sevdiği birine saygı duymamak elbette olmaz..
Bana göre iyidir yaptığı şeyler kötü sayılmaz bana göre

Mesela Hükumet geçen hafta Türkiye Yahudilerinin Hanuka bayramını kutladı
Bunu eleştirenler tabii olacaktır olmalıdırda tek düze fikirler sürekli kısır bir döngü içerisinde zamanla yok olup giderler..

Ben Hükumetin bu davranışını ise takdir ettim. Ülkemiz adına kültürel zenginlikler bunlar
Mesela gidip Doğu Anadoluda Kürt böreği yemek, ordaki insanlarla arkadaş olmak, güzel vakit geçirmek
Ya da İstanbul'da gidip Yahudilerle oturup çay eşliğinde uzun uzun sohbet etmek bence güzel şeylerdir.
Yani sonuçta herkesin bizim gibi olmasını isteyemeyiz evet doğru yolu bulmalarını isteriz fakat zorlayamayız.

Az önce bir video izledim bu forumda Amerika'da toplum içerisinde namaz kılanlara nasıl yaklaşılıyor diye
Adamlar caddede, parkta vb.. Namaz kılıyorlar Hristiyan vatandaşlar dininizi icra etmeniz güzel devam edin,
Saygı duyuyoruz sizlere gibisinden cümleler kuruyorlar
İsteseler 24 saatte tüm dindaşlarımızı oradan atabilirler. Ama yapmıyorlar saygı duyuyorlar
Ben o insanlara düşman olamam..

Aynı şekilde bu ülkedede onlar dini faaliyetlerini yerine getirse evet desteklerim, saygı duyarım
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Atatürk'ü sevmiyorum başlıklı konuyu keşke hiç açmasaydınız. Müslümanım diyen ve gerçekten Müslüman olan bir insan zaten Atatürk'ü sevmez. Yıllarca beynimizi Atatürkle ve Atatürkün inkılaplarıyla yıkadılar. Yetmezmiş gibi din kültürü kitaplarına koydular. Yetmedi Osmanlı tarihimizi unutturdular. Kuran cehaletten kurtarıp deyip meal dağıtan adamın sadece yaptıklarının gösteriş olduğunu söylememe gerek var mı? Sağolsun beni gözümü de sohbet hocalarım açtı.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
şöyle bir mantıklı yazı buldum...

bu kemalist kişiler hep kendi ortamlarında takıldıkları için ülkeyi atatürk sevdalısı, er ve erbaşlarıda cumhuriyetin koruyucusu zanneder. ama durum bundan o kadar farklıdır ki;

özellikle iç anadolu; uygarlıkların beşigi anadoluda atatürk'ü seven milyonlar bulamazsınız. kimi dinsiz diye sevmez kimi dine karşı diye. demokrat parti hükümeti döneminde bu gerçek gün yüzüne çıkıyordu ama demokrat partinin çıkardıgı yasayla atatürkün şahsına hakaret vs şeyler suç sayıldı. allahtan sevmiyorum demeyi suç saymadılar.

bu gerçeği niye dile getirdigime gelince;

kimse kendi gibi tüm ülkeyi atatürk sevdalısı sanmasın milletimiz kim olursa olsun eğer ülkeye faydası dokunmuşsa(atatürkün hizmeti tartışılır) her insan evladına saygı duyar, bir noktada takdir eder ama ilahlaştırmaz.

ayrıca bu yüzde ellilik dilim ak parti seçmenini temsil eder ki partinin liderine bakılırsa seçmenin atatürk hakkında ne düşündügü gün yüzüne çıkar.

atatürk'ü dinsiz vs oldugu için sevmeyenlerin yanında yaptıgı reformları begenmeyen hatta anayasa'nın ilk 3 maddesine kesin karşı çıkan insanlarda atatürk'ü fazla sevmezler ama saygı duyabilirler.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Daha çok iç anadolulu vatandaşlarımızın görüşleriyle bu ülkenin yönetilmesi
ABD'nin Türkiyeyi işgal etmesi için yeterli bir sebeptir.

Zira dünyadaki hiç bir ülkenin karşı koyamadığı gibi Türkiye'de karşı koyamaz ABD'ye

Malesef keşke ülkemiz ve İslam alemi birlik içinde olsalar ve ABD gibi ileri teknolojiye ve uygarlığa sahip olsalar
O savaş isteyen şeytanları biz yok etsek.. keşkeee...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Daha çok iç anadolulu vatandaşlarımızın görüşleriyle bu ülkenin yönetilmesi

bu sözü biraz açıklarmısın sana zahmet.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.