You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bayanlar pantolon giyermi?[giyebilirmi]

Anket Başlığı: Bayanlar pantolon giyermi? [giyebilirmi?]

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
evet 16 (45.71%)
hayır 19 (54.29%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 35 (100%)

Bayanlar pantolon giyermi?[giyebilirmi]

Profesör
RE: Bayanlar pantolon giyermi?[giyebilirmi]
benim bildigm ve ögrendigim pantolonu nerede nasıl giydigin önemli değil..Bir hadisi şerif var (sav) buyuruyor ki erkege benzeyen kadına, kadına benzeyen erkege lanet oLsun...bunun içine pantolonu da veya küpe takan erkegi de alıyor alimler cünkü pantolon erkek kıyafetidir...biz pardüse altına carşaf altına yahut kadınlar arasında giyiyoruz desek de durum aynıdır...ama dar bir pantolonla dışarı çıkana belki daaha fazla gunah vardır ama pardüse altına giyene daha az...fakat sonucta hadisi şerif beLLi...ben bunu bizzat sohbette dinledim sanırım pantolonun şekli şemali nerde nasıl giyildigi ikinci planda kalıyor...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
รüгüռժü
Pantolona izin veren Fukaha , daha doğrusu giyimde biraz daha serbestlik tanıyanlar;
- Köyde , mahallede : herkesin birbirini az da olsa tanıdığı ortamda , imece yaparken(yani birbirlerine bazı işlerde yardım ederken) artı işini yaparken kolaylık olsun diye-dar olmamak ve bedeni belli etmemek kaydıyla- pantolon dahil ve hatta ayakları (domatesleri ayakları ile çiğneyip salça yaparken mesela gülücük ,, ) ve ellerinden , kollarından görünmesinde sakınca olmadığını söylemişlerdir.
Bu hükmü çıkaranların genellikle ""islamda zaruret hallerinde zaruret miktarınca"" düsturuna dayandıklarını gördüm.
Yolda yürürken rahat yürüyeyim, yada rüzgarda Marlin Monroe gibi meşhur olmayayım tarzında bir hafifletme varsada görmedim,bilmiyorum .
Bayan olmak ne zor yaaaa Smile
Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
işte biz o zaruri durumLarı kendi rahatlıgımız içinde kullanabiliriz diye pantolon giymeyin deniyor bize...yoksa bize göre bu dediginiz rüzgar ve yolda rahat yürümek gittigin ortamda rahat oturmak birde zaruriyettir gülücük nasıl olsa izin varmış deyip abartırız meseleyi

Bunu ilk beğenen sen ol.
รüгüռժü
İlahi Azrail sen adamı öldürürsün !!
İlahi aşk sen adamı güldürürsün gülücük
Haklısın bir bayanın eline kazağında ilmekten kaçmış bir ip ver , zaman sonra gel , kazağı komple söktüğünü ve yeni bir kazak dokuduğunu görürsün. Fıtratta var
Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben sizi güldürdüm Allah (cc) da beni güldürsün gülücük
aynen öyle fıtratta var gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bayanların pantolon giymesi yahudi inancında da günahtır İsraile gittiğimde hiçbir mübalasız hiçbir bayanda pantolon görmedim 2 yaşındaki kız çocukları bile yere kadar uzun etekler giyiyorlardı ama gördüğüm hemen hemen bütün filistinli bayanlar pantolonluydu gerçi İsrail yahudi şeriatıyla yönetiliyor durum değerlendirmesi yaparken pantolon giydiklerindeki yaptırım gücünüde bilmek lazımBig Grin
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
GİYMESİN, UZUN PARDESÜ GİYERSE O AYRI.. FİKRİM YAŞANTILAR SONUCU EDİNİLEN TECRÜBELER NETİCESİNDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR, BAA GÜVENİN :D
HELALLERİN HARAMLARIN NEDEN KONULDUĞUNU BEN YAŞAYARAK ÖĞRENİYORUM GENELDE, DAHA KALICI AMA DAHA YIKICI OLUYOR.. BİR NASİHATI DİNLEMEK BİR MUSİBETE GARKOLMAKTAN YEĞDİR KANIMCA :D
HATTA BAYANLAR KIRSIN DİZLERİNİ EVLERİNDE OTURSUN.. ORTAM ÇOK PİS.. TAHMİN EDEMEYECEĞİNİZ KADAR.. ALLAH DİYEN TEK BİR İNSAN BULMAK İÇİN SOKAĞA ÇIKIP İNSANLARIN YÜZLERİNİ İNCELEDİĞİMİ VE EVE GELİNCE AĞLADIĞIMI ÇOK BİLİRİM..BUNLAR İYİ ŞEYLER DEĞİL.. GİDİN ERKEN YAŞINIZDA EVLENİN OTURUN AŞAĞI :D
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.