(Bakara Suresi, 216)
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Başörtü
Başörtü
(Bakara Suresi, 216)
Müslümanın,kendine özgü bir duruşu ve kıyafetleri olmalı.Diğerlerinden görüntü olarak da farkımız olmalı.
Ben üniversite de sınıfta okurken,bir takım kurallar var ve uyuyorum.
Örneğin,en arka sıraya gittimiz zaman,hoca öne gelin diyor.Saçma geliyor bana,ama gidiyoruz öne.
Telefonla oynamak yasak deniliyor,benim özgürlüğüm hocaya bir zararı olmaz ama yasak,uyuyoruz kurallara.
Ders saati 45 dakika olarak belirlenmiş.Niye 45 dakika?Belki ben 30 dakika işlemek istiyorum yada 1 saat.
Ama kural o yönde konulmuş.
Memursun,sakalını keseceksin.Saçma değil mi?Belki ben uzun sakal bırakmak istiyorum kime ne zararı var?
Futbol diyelim.Ofsayt diye bir kural konulmuş,gol atıyorsun ama rakibin son oyuncusundan daha ileridesin diye golün sayılmıyor.Saçma,ama futbolcular kurala uyuyor.
Trafikte,aracın ile kırmızı da geçemezsin.Niye yeşil değil de kırmızıda duruyoruz?Kuralı koyan insan,uymak zorundayız.
Örnekler çoğaltılabilir...
Annen,baban bile bir kural koyduğunda uyarken;
ALLAH C.C bayanlara başını örtmesini emretmiş.Can veren,mal veren,bizi dünyanın halifesi kılan,cenneti annelerin ayakları altına seren ALLAH C.C bir kural koymuş ve insanların koyduğu kurallara bile uyup sorgulamazken O'nun koyduğu kurala uymak neden zor gelir?Neden saçma gelir?
Kendini insanlara beğendirmek için saçlarını boyat,makyajını yap,güzel kokular sürün...
Yaradan,o başı o vücudu veren ALLAH C.C'ün beğendiği ve onayladığı bir kul olmak için baş örtüsü saçma gelsin

Yanlış anlaşıldıysam yada istemeden kırdıysam affola...
Selametle.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi