You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üye
RE: Başörtü
" Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu "

Bu bir ruh hastalığı belirtisi

Bu kişinin içindeki beğenilme arzusu din emirleriyle çakışıyor
Normalde id ve superego çatışır ama bu insanlarda superego kendi içinde çatışır

Karmaşık bir durum içinden çıkılmaz bunun ne şiş yansın ne kebap mantığıyla hareket ederler..

Müslüman olmadığım için din emirlerinizi pek bilmiyorum ama saçınızı kapatın ama bacağınızı açın demiyordur Yani...

Bu insanlara hakarette etmiyorum. Bir emri ve ona ters bir arzuyu birlikte yürütmeye çalışarak
İkisinide mahvediyorlar..

Bu durumda başlarını kapattıkları örtü bir "süs takısı" izlenimi yaratıyor.

( dinini gerçek anlamda yaşayan iyilik güzellik emirlerini uygulayan müslümanlara sonsuz saygılarımla onları tenzih ederim )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-09-2014, Saat:01:08 AM, Düzenleyen: XooX.
.
Xoox senin bu duruma "ruh hastalığı" tanımı getirmen kadar tuhaf bir durum olamaz heralde gülücük Kusura bakmada sende hristiyan olduğun halde ibadetlerini yapmadığını (yapamadığını) (!) geçenlerde ifade etmiştin hatırladın dimi..sen dinini tam anlamıyla yaşıyor musunki bu insanlara ruh hastası diyorsun..bu anlamda senin yorumun başta kendinle çelişiyor. En son kiliseye ne zaman gittin diye sormuştum, işten güçten fırsat bulamıyorum gibi bir açıklama getirmiştin yanlış hatırlamıyorsam... verdiğin cevabıda hatırlıyorsunsur..Herneyse.

Başını örten herkes ne için örttüğünü biliyor mu acaba? Çoğu geleneksel takıyor o örtüyü, çoğu anne baba baskısı, çoğu eş baskısı ile..şimdi siz gelipte bu insanları gerçekten inancı gereği kapatan insanlarla karıştırırsanız adaletsizlik yapmış olursunuz..hakkaniyetli davranmamış olursunuz..ve kaldıki diyelimki, bayan başını inancı gereği kapatsın ancak tesettüre riayette etmemiş olsun tam anlamıyla, demekki tam anlamıyla idrak edememiş, demekki bu hareketinin sonucunda nasıl bir şekilde karşılanacağını bilmiyor, yada biliyor ancak nefsine yenik düşmüş..evet çok yakışıksız, kesinlikle hoş bir görüntü değil ancak kötüyü görcem diye uğraşmaya çalışmayın, kötüyü örnek alacağım diye uğraşmaya çalışmayın...hele yukardaki mesajlarda baZı ifadeler amacını aşmış vaziyette... geçenlerde şunu okudum forumda, hatırlayan arkadaşlar olacaktır "Karşımdaki inançlı insan ise, hatalarına karşı kırk bahane,onun adına kırk özür bulmam lazım." Nerde kaldı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-09-2014, Saat:08:35 AM, Düzenleyen: Mihman.
General
konuyu açan arkadaşım bahsettiğin tesettürlüleri biz bile desteklemiyoruz..bu konu yıllardır tartışılır ve hep şunu deriz zeynep arkadaşımın da dediği gibi kapanan kişinin kapanma amacı ne aile,baskı,töre vs..örtünmek ALLAH rızası içim olursa tam olur değil mi..

çevremizde dinlediğimiz,okuduğumuz ve yolunu sevdiğimiz hocalarımız var ve bunlar bile senin dediklerinin aksini demiyor ki...amaç doğru olanı görmek doğruya yöneltmek...

video eklemeye beceremediğim için konu açamadım Nureddin YIldız hocanın tesettürlü çıplaklar adlı sohbetini dinlemeni ALLAH rızası için senden istiyorum..
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Bu Konuda Herkes Farklı Görüşler Dilegetirebilir..Ama Tek Bir Doğru Vardır OdaBazı Bayanların Tesettürü Tam Manasıyla Uylamamasıdır..Kadın Ve Erkek Bakımlı Olmalı ...Abartıya Kaçınılmadan Tabiki...Genel Olarak Baktığımız Zaman Tesettürlü Bayanlar Görevini İcra Ediyor..Bizlerin Gözüne Çarpan O Bahsini Ettiğimiz Bayanlar İse Tamamen Dışarıya Yönelik Görselliği Gözler Önüne Sermek Suretiyle Örtünmüş Bayanlardır..Benim Kapalı Yada Açık Gibi Bir Takıntım Yok....Tesettürlü Dindar Açık Giyinen Bayan Günahkar Diye Bir Tabir Kullanmak Çok Yakışıksız Kalır..Çünkü Dindarlık Sadece Örtünmeylede Alakalı Değğildir...Kapalı Bayanların Makyaj Kaş Aldırma Gibi Faliyetlerinide Yadırgamayı Bırakın Artık..OrasıNI BURASINI Açanları Allah Islah Etsin..Dışarıya Yönelik Görselliği Gözler Önüne Seren Tesettürlü Bayanlardan Kastım İse Türbanlı Tayt Giyen Bayanlardır Onlar Benim Gözümde Ağır Konuşuyorum Münafıktır Bu Çirkinliktir Kabul Edilemez Birşeydir..Saçları Kapatıp Cinsel Arzuları Dışa Vuran En Müstehcen Yerleri Kapatmaktan Utanmayan Pisliklerdir..O Başörtü Hakikaten Kapanan İnsanların Örtüsüdür..Taytlı Sokak Soytarılarının Değil..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-09-2014, Saat:04:19 PM, Düzenleyen: S@BıR.
Forumcu
Cevabım şu: Kusursuz olan islamdır müslümanlar değil...
Günümüzde hep gençlerin nefisleri üzerine oynanıyor..
Şu devirde nefsini kontrol etmek herkes için özellikle ne yana çeksen gelecek olan gençler için daha zor...
Yaptıkları eksik olabilir ama onlarda bir şeyler yapmak istiyorlar ki başlarını örtmüşler...
Bu acımasızca eleştiriler neden ?
Hangimiz mükemmeliz?
Emri bil mağruf nehyi anel münker hepimizin üzerine farz ama her şeyinde bir uslubu var...
Rabbim hepimizi nefsimizin şerrinden korusun.
Eksikliklerimizi noksanlıklarımızı Settar ismiyle kapatsın zira noksanlıkları olmayan bir tek O'dur...
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.