You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Başörtü
Öncelikle söylemeliyim ki başörtü düşmanı değilim annemde başortü takan bi kadın zaten yanlış anlaşılmasın yazılarım.

Başörtü takmak Allah'ın emri peki allah başörtü takılmasını neden istiyor? Benim bildiğim bana öğretilen karşı cinsi etkilememek için ve saçların kocadan başkasına gösterilmemesi gerektiği.

Peki karşı cinsi etkilememek için başörtü takıp 40 ton makyaj yapmak neyin nesi. Pek anlamam ama yüzüne kalem çekip bi kaç pudra filan sürenler için söylemiyorum özellikle devlet büyüklerinin eşlerinde görüyorum bunu kimleri kastettğimi az çok anlamışsınızdır. Yoldada görüyorum böylelerini.

Kimsenin ne giydiği ne sürdüğü beni ilgilendirmez umrumdada değil açıkcası ama merak ediyorum yani.

Bu birazda şeye benzer yaz ayında altına şort giyiyosun üstüne mont
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Başörtü
Günümüzde tesettürün anlamının, popüler kültürün etkisiyle çarpıtıldığı,
modaya uyduğu bir gerçek. Forumda da bir çok kez konuşulmuş bir konu,
araştırabilirsiniz.
Bir takım insanların yaptığına değil, dinin emrine bakmalı, ondaki hikmeti görmeli. Kadını kötü bakışlardan koruyup, daha özgür olmasını sağlayan gerçek tesettürde, hem vücud hatları belli olmayacak,
hem de içini gösterir şeffaflıkta olmayacak.Başörtüsü de sade olmalı,
sizin dediğiniz gibi bir bakanın bir daha bakmasını sağlayacak şekilde örtünmek de yanlış, ama yapılıyor...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
burda kriter kisiler degil herkesin yaptigi kendini baglar onemli olan dinin hukumleridir
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bi şeyi yanlış bulmak için illa herşeyiylemi yanlış olduğunu düşünmem gerekiyo zeynn_ep başörtü takmak yanlış demiyorum başörtü takıp 40 kilo makyaj yapmak yanlış diyorum. Madem 40 kilo makyaj yapıcaksın ne diye başörtü takıyosun. Madem başörtü takıyosun neden 40 kilo makyaj yapıyosun. Benim kafama takılan bu ben anneme sorsam neden başörtü taktığını annelerimizden öyle gördük der dinin hükmü bu demez.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Ben şundan bahsediyorum twililigh6, "Kimsenin ne giydiği ne sürdüğü beni ilgilendirmez umrumdada değil açıkcası ama merak ediyorum yani." Deyipte sonra demediğini bırakmayan insanlar gülücük ha evet keşke hakkıyla tesettüre uyulsa, ancak insanoğlu her ne kadar islamı tüm yönü ile yaşamaya çalışsada sürekli savaş içinde bulunduğu bir nefsi var, farkında mısın bilmiyorum ama başörtülü bayanlar, sakallı abiler, 5 vakit namaz kılanlar, hacca gidenler, oruç tutanlar vs. bunlarda nefis taşıyor..yanlışı örnek almak zorunda değilsiniz..müslüman olan ancak tesettürlü olmayan ve 5 vakit namaz kılmayan hatta hiç namaz kılmayan birini "sen müslümanım diyorsun ama hiç ibadetini görmedim, üstelik islamın bir bayana farz kıldığı tesettürede riayet etmiyorsun, başını örtmüyorsun bir çabanda yok, sen nasıl müslümansın" dedin mi bir başörtülüyü eleştirdiğin kadar??
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-08-2014, Saat:11:00 PM, Düzenleyen: Mihman.
Yeni Üye
Öncelikle Başörtüsü Tarz değil Farz işidir.
ve Öncelikle sizin başladığınız gibi başlamak için öncelikle'ye önem veriyorum eğer dediğiniz gibi kimsenin ne giydiği kimseyi ilgilendirmeseydi bu sorun soru bile olmazdı değil mi? Ne zaman ki aa şu'nun feracesine bak aa şunun kara çarşafına aa şunun rengarenk başörtüsüne vs aa'ları çoğaltabiliriz böylelikle dediğimiz sürece hiçbir adım atamayız ve gerçekten giybetten kurtulamayız gerek öğrenci olduğum zaman gerek şuan kamu kurumunda çalışırken en çok duyduğum soru diyemeyeceğim eleştiri diyebilirim kelime sizin yazdığınız kelimelerdir sanki şablon oluşturulmuşcasına belli bir kesim tarafından başörtülü kız parkta başörtülü kız makyaj yapmış başörtülü kız pantolon giymiş vs diyerek çoğaltılabiliyor neyse sorunuza/eleştirinize BKNZ NUR SURESİ 31. AYET
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Arkadaşlar maalesef başı açık değil, başörtülü eleştirilecektir İslami yönden, neden?
Başörtü örtmek demek, cümle aleme; ben müslümanım, diye ilan etmektir.
Başı açık kişinin ilk bakışta müslüman mı, başka dinden mi, dinsiz mi olduğunu bilemezsiniz.
Eğer nefsine hakim olamayıp saçma sapan tesettüre girecekse,
hakim olmayı öğrenene kadar girmese daha az zarar verir dinimize.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Zorko
Alıntı:Kimsenin ne giydiği ne sürdüğü beni ilgilendirmez umrumdada değil açıkcası ama merak ediyorum yani.

beni ilgilendirmez umrumdada değil
merak ediyorum

Ne alaka şimdi...?icon
Seni ilgilendirmeyen umrunda olmayan durumları nasıl oluyor da merak ediyorsun..?
Bunu da ben merak ettim şimdi..
Big Grin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-09-2014, Saat:01:00 AM, Düzenleyen: Zakir.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.