You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Azrail hakkında
Genelde Azrail hakkında hep böyle kötüymüş gibi bahsederler.Mesela Azrail'i tasfir etmek günah mıdır?Googlede bolca görüyorum elinde orakla böyle kötüymüş gibi bahsediyorlar felen.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-09-2013, Saat:09:51 PM, Düzenleyen: Kutay7889.
Profesör
RE: Azrail hakkında
Niye kötü olsun
Allah'ın emrini yerine getiren dört büyük melekten biri
Meleği öyle tasvir etmek asıl kötülük
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ya google bakarsakxD

azrail de bir melektir en nihayetinde, orak filan alakasız olur,hadi şeytan için ne koyarsan koyda resme

ama kitaplarda meleklerin tasfirleri var kaç kanatı oldukları kanatlarının genişliği vs

günah değil yani,ama kaynakların sahih olup olmadığına güvenemediğimiz için yine de pek fazla bu işlere kafa yormamak lazım
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bir ek bilgi vereyim, azrail ismi israilliyat kaynaklıdır kuranda ve sahih sünnette böyle bir isim zikredilmemiş MELEK UL MEVT(ölüm meleği) adı ile anılmıştır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
sağolun.Benim demek istediğim böyle kötü tasfirler yapıyorlar felen.Mesela azrail gibi bakma yüzüme fln diyorlar tövbe tövbe hayret ediyorum.

Edit:Evet asıl adı Melekül Mevt.Bu kötü tasfircilerden biride putperestler.Örneğin shintoistler.Shinigami diye anıyorlar ama melek değil ölüm tanrısı diyorlar(tövbe haşaa)Adamlar bizim dinimizde melek diye geçene bile tapıyorlar,bazen acıyorum bu sapkınlık yapanlara.Hak yol varken batıldan niye giderler ve diretirler anlamıyorum.Ha birde bizim insanımızda gider Shinigami diye nick koyar forumlarda öyle takılır.Soruyorum nickinin anlamını biliyonmu diye evet der.O nick şintoist kökenli yani onlar batıl anlamlarında kullanıyorlar diyorum.Değiştirmen güzel olur diyorum.Adam bana diyor ki abicim ben o nickin anlamını değil de diğer anlamı azrailmiş onun için koydum yani azrail anlamınada geliyor diyor.Şimdi küfür yada şirk oluyor mu 1. anlamdan dolayı?Bazen böyle çift anlamlı kelimeler olur.Biri küfre düşürürken diğer anlamı küfre düşürmez.Burada niyet önemlimi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-09-2013, Saat:10:02 PM, Düzenleyen: Kutay7889.
General
yanlış böyle şeyler,melektir sonuçta Allahın emri dışında bişey yapamaz

azraili kötülemek haşa Allaha dil uzatmak olur
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Elbet şüphesiz Azrail 4 büyük melekten biridir.Hiçbir zamanda Allah'ın sözünden çıkmaz melekler.Daima Allah'ın buyurduğunu yaparlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-03-2014, Saat:07:32 PM, Düzenleyen: Kutay7889.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.