You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

aşk ve siyasi yorumlar paylaşmak bence doğru değil

aşk ve siyasi yorumlar paylaşmak bence doğru değil

Acemi Üye
RE: Cvp: cinsel aşk ve siyasi yorumlar paylaşmak bence doğru değil
Bu bir Charismax imzasıdır : Saygınlığını yitirsende ben sana saygı duyarım hafızım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-08-2020, Saat:01:10 AM, Düzenleyen: Charismax.
Yönetici
Cvp: aşk ve siyasi yorumlar paylaşmak bence doğru değil
Devlet yönetmek siyaset işidir.
Kanunlar ve yasalar siyaset işidir.
Ceza kanunları siyaset işidir.
İslam adaleti tesis etmek ister.
Vesaire.
Bunların tamamı ve dahası İslamda vardır. İslam başlı başına bir siyasettir. İslam devlet yönetimine taliptir.
Hiçbir ideolojinin adaleti tesis etmesi ve yüce yaratandan daha iyi kanunlar getirebilmesi asla mümkün değildir.
Devlet yönetmeye talip olan ve aynı zamanda sosyal ve içtimai hayata dair kanunları elinde bulunduran İslam'ın siyasi olmadığını söylemek doğru değil.
Bunu her zaman laik kesim dile getirirdi. Çünkü sevdikleri İslam, Sosyal hayata karışmayan ama cenaze namazı kılan bir İslamdı.

İslam sosyal bir dindir dolayısı ile yine siyasidir.

Aziz peygamberimiz hazreti Muhammet aleyhisselatu vesselamın hayatını okurken tercih ettiğiniz kitaplara dikkat ediniz.
Önce yalın bir tarih olarak okunmalı Mehmet Asım Köksal'ın İslam tarihini tavsiye ederim.
Ondan sonra okuyacağınız hiçbir siyer kitabı sizi aldatamaz. Çünkü siz tarihi biliyorsunuzdur.
Hiçbir şaklabanın yorumu tarihi değiştiremez. Ama eğer tarih bilmezseniz fikrinizi çok çabuk değiştirebilirler.

Devleti dolayısı ile siyaseti dinden ayıran şey İslam değil Laikliktir.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@blue bence sen önce ne demek istediğini bir daha düşün, sonra gel yaz.
10 numaralı mesajda yazdığın şey şu "din ve siyaset bana kalsa nerdeyse tamamen farklı konular"
(İslam hakkında konuşurken "bana kalsa, bence, fikrimce, düşünceme göre" den vazgeçin artık bu konuyu seninle daha önce de konuşmuştuk.)

Sen İslam siyasi değildir mi diyorsun yoksa bu forumda siyaset konuşmayalım mı diyorsun? Önce açıkça ne demek istediğini yaz bizde ona göre burada yazalım.

Artı, İslam konuşulurken siyaset konuşulmaması mümkün değildir.
Bu arada siyaset derken neyi ima ediyorsun partileri falan mı.
Daha açık yaz ki anlayalım.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Cvp: aşk ve siyasi yorumlar paylaşmak bence doğru değil
Bu bir Charismax imzasıdır : Saygınlığını yitirsende ben sana saygı duyarım hafızım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ben hala hiç birşey anlamadım.
Sence;
1-İslam,devlet işlerine karışmamalı mı? Bu konuda ihtilaf mı var? Kuranda geçmiyor mu?
2-Biz burada devlet işlerini konuşmayalım mı?
3-Müslümanlar devlet işlerini konuşmasın mı?
4-Devlet işlerini kimler konuşsun?
5-Devlet işleri nerede konuşulsun?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-08-2020, Saat:03:21 PM, Düzenleyen: alpi.
Forumcu
herneyse alpi , ben inandığım değerler uğruna çalışıyorum ve böyle yapmaya da devam edeceğim inşallah. özetle önerilerimi sundum, dinin konuşulduğu ve dini bağlamların tartışıldığı yada böyle bir iletişimin sağlandığı bir sitede bence siyasetin yeri olmamalı ya da çok çok sınırlı olmalı.

bu arda bende hiç bir zaman mükemmelim dememişimdir, ama yaptığım işin en iyisini yapmaya gayret ettiğime inanıyorum.

(muhtemelen bu başlıktaki son yorumum.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
قید آزادی
RE: Cvp: cinsel aşk ve siyasi yorumlar paylaşmak bence doğru değil
لَمْ اَكُنْ بِدُعَٓائِكَ رَبِّ شَقِيًّ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-09-2020, Saat:02:43 AM, Düzenleyen: spesifikay.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.