Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Arkadaşlar sadece bi merak ettigim için soruyorum
Arkadaşlar sadece bi merak ettigim için soruyorum
(MİSAL) Bu küpe de olabilir yüzükte saatte... Saat ile gümüş yüzüğün parası birmi? Ya da gümüş yüzükle altın küpe eşdeğer mi
O açıdan her ne şekilde kul hakkına girilmiş ise onun için helallik alınmalıdır. Adamın oğlunu öldürüp varıp kardeşim bu gün var yarın yok hakkını helal et diyip helallik alınmaz...
O kadar geniş değil malesef bilgim... Ama yanlış mı doğrumu tam hatırlayamadığım birşey var. Şimdi gelen abiler yanlış bir bilgiyse uyarsın lütfen... Yanlışa amel etmelerini istemem. Sanırım bu kul hakkı eğer söylenmeyecek dercede çok büyük ve kötü ise samimi bir tövbe ve o kişinin (hakkına girilen) adına hayırlar verilmeli yani o kişinin adına yardım dağıtmalı onun adına yoksul doyurmalı onu anmalı... Mesela bi yardım kuruluşuna para veriyorsa o kişinin namına vermeli... ALLAH KALPLERİNİZDEKİNİ BİLİR... O şahıs eğer sizin sayenizde Cennet'lik olursa belki Allah'ın rahmeti ve şefkati yüzü suyu hürmektine bağışlayabilir sizi...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi