You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
Derdimizin "Düşünememe" olduğunu düşünüyorum. Bunun ortaya çıkardığı ise "Düşünce krizi"dir. Kelimeleri çoğaltabiliriz. Eksik akletme, eksik muhakeme, analiz/analitik eksikliği, kıyaslayamama, asrın idrakini değil geleneği önemseme, öyle de olur maslahatçılığı.... Düşünürsek çözeceğiz.

Prof. Dr. İlhami Güler
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kalabalık beni sahiden sıktı. Ben ikide birde böyle oluyorum, bazen bütün insanları boyunlarına sarılıp öpecek kadar seviyorum, bazen da hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum. Bu nefret filan değil… İnsanlardan nefret etmeyi düşünmedim bile… Sadece bir yalnızlık ihtiyacı. Öyle günlerim oluyor ki, etrafımdan küçük bir hareket, en hafif bir ses bile istemiyorum. Fakat sonra birdenbire etrafımda bana yakın birilerini arıyorum. Bütün bu beynimde geçenleri teker teker, uzun uzun anlatacak birini. O zaman nasıl hazin bir hal aldığımı tasvir edemezsiniz.
Sabahattin Ali
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Günümüzde fazla okuyanlara "kitap kurdu" deniyor ki bu isimlendirme çok pazarlama, tüketim kokuyor. Eskiler "muhibbân-ı kütüb" dermiş. Muhibbân-ı kütüb; kitap okumayı sevmenin dışında ona topyekûn bir eşya olarak (koku, cilt, sayfa, muhteva) âşık olanlar için kullanılırmış. Mecânin-i kütüb; hastalık derecesinde kitaba düşkün (mecnûn) olanlara denirmiş. Mesela yastık yerine kitapla uyuyanlar, kitapla konuşanlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kötülerin kötü işleri yüzünden kuşların, karıncaların, yırtıcı hayvanların rızıkları darlaşır.
Şeyh Sâdi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ateşin yandığına duman,
Gönlün yandığına gözyaşı şahittir.
Ağlamayan aşktan, tütmeyen ateşten bahsetmesin.
Biri ağlarken öbürü ağız dolusu gülmesin.
Mustafa Oral
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
sen susmaya doymayan taş
ben akmaya doymayan su;
uzayıp gidiyor işte,
karmakarışık bir düşte
ikimizin uykusu./cahit koytak
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.