You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

General
RE: Anlamlı izler
Nerede olursan ol, derinliğine kaz, aşağıda kaynak var. Bırak bağırsın ağzı karalar.. "Aşağıda cehennem vardır hep" diye ..
Friedrich Nietzsche
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Gece namaz kılan annemi gördüğümde "Hayırdır, uyumadın mı sen daha" dedim, "Sınav yaklaştı ona çalışıyorum evladım" dedi..

alıntı
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Cuma gecesinin kalp çarpıntısı
Düşüncede karanfil çiçeğinin akışı
Hakikatin uzaktan saf kişnemesi
Uçuşan maddenin sesini duyuyorum.
Sohrab Sepehri - Suyun Ayak Sesi
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bugün içimizde yapmak, yaratmak, yaşatmak ideali nedir bilmeyerek, sırf kazanmak, apartman, otomobil sahibi olmak için yaşayanlar çoğalmaktadır.
Nurettin Topçu - Kültür ve Medeniyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben bu evde
kimsenin adını bilmediği nemli otlara yakınım
Bahçenin nefesini duyuyorum.
Ve karanlığın sesini bir yapraktan düştüğünde
Ağacın arkasında aydınlığın öksürük sesini.
Her taşın deliğinde suyun aksırığını.
Baharın çatısında kırlangıcın sesini.
Ve açıp kapanan yalnızlık penceresinin saf sesini.
Ve müphem aşkın deri değiştirmesinin temiz sesini.
Kanatta uçmak zevkinin toplanmasını
Ruhun kendi kendini tutarken çatlamasını.
Sohrab Sepehri - Suyun Ayak Sesi
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Birbirimizi anlayamayacağız korkusuyla sözcükleri gereğinden çok fazla kullanıyoruz. Konuşmamanın, iletişim kurmayı reddetme anlamına çekilmesinden, kabalık olarak görülmesinden korkuyoruz. Ayrıca, çok fazla konuşuyoruz. Sessizlik bizi ürkütüyor. Sessizliği denetleyemiyoruz. Oysa sessizlikte, sezinlediğimiz ama tanımadığımız dürtülerin, özgürlüğün ve gelişigüzelliğin son noktası saklıdır."
Gündüz Vassaf
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben Araf'tan ileri geçemedim. Geçemem de artık.
Ama sana cennetin haritasını veriyorum.
Unutma ki biraz da seni taşıdığım için dizlerimin dermanı kesildi.
Bu bir şikayet değil, bir ikaz.
Nerelerden geçtik bilemezsin.
Cemil Meriç/ Jurnal l
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Maggiore'deki hastalarından Anna, "sona" yaklaştığı bir gün şöyle demiş Borgna'ya: "Evim değişti. Güneş var ama ben onu görmüyorum. Yapraklar da yaşıyor: Siz onları farklı görüyorsunuz, ben bunu biliyorum, adlarının yaprak olduğunu biliyorum çünkü bana adlarının bu olduğu söylendi. Sadece et ve kemikten ibaretim, bende hayat yok. Artık bir insan değilim. Bilmiyorum, bir yığınım ben, anlamsız bir şey, bir hiç oldum. Hayatı hissetmiyorum. Diğerleri yaşıyor, ben yaşamıyorum. Hayatı hissetmiyorum."

Eugenio Borgna'
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.