You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

General
RE: Anlamlı izler
Bir kıyımız mı kaldı bu denizde? onu da batır hadi!
Çiçeğimizi yol, rüzgârımızı bur, suyumuzu acıt.
Gökyüzümüz mü nerde? sahi nerde bizim gökyüzümüz?
Hani lokman bulutlarımızda güvercin lekelerimiz?
Gözümüzü körelt hadi, içimiz börtsün, ellerimizi yırt.
- Metin Eloğlu, Hadisene
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ey unutuş!
Kapat artık pencereni,
Çoktan derinliğine çekmiş deniz beni!
Çıkmaz artık sular altında o dünya.
A.Muhip Dranas
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Aşk, Allah ile insan arasında bir peygamber gibidir.
İkisinin arasında gelir gider, birbirinden haberler getirir götürür.
Hz.Mevlânâ
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bekle beni, döneceğim ben.
Çok çok, bıkmadan bekle!
Sarı yağmurların
Hüznü basınca,
Kar kasıp kavururken,
Kızgın sıcaklarda.. bekle.
Başkaları dünden unutulmuşken,
Beklenmedikleri zaman bekle.
Konstantin Simonov
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Şairliğim on iki yaşımda başladı. Bahanesi tuhaftır. Annem hastahanedeydi. Ziyaretine gitmiştim. Beyaz yatak örtüsünde, siyah kaplı, küçük ve eski bir defter... Bitişikte yatan veremli genç kızın şiirleri varmış defterde... Haberi veren annem, bir an gözlerimin içini tarayıp: "Senin," dedi, "şair olmanı ne çok isterdim!" Annemin dileği bana, içimde besleyip de on iki yaşıma kadar farkında olmadığım bir şey gibi göründü: Varlık hikmetimin ta kendisi... Gözlerim, hastahane odasının penceresinde, savrulan kar ve uluyan rüzgara karşı, içimden kararımı verdim: "Şair olacağım!" Ve oldum." N.F.Kısakürek
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Çocuklarınızı kendi bildiklerinizin içerisine hapsetmeyin. Çünkü onlar sizden daha farklı bir zamana aitler...
~ Çin atasözü ~
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Çağımızın en gereksiz hastalıklarından ikisi; gereksiz nostalji ve yine bir o kadar gereksiz romantizm... Allah acil şifalar versin.

E,KÖKSAl
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.