You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Profesör
RE: Anlamlı güzel sözler
“Ama ne olur, sakın bir insanı gönülce, gözce, dilce, ruhça kırmayın.”
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Anlamlı izler
Batı, İslamın kadınlara baskı yaptığına inanır.
Fakat bir müslüman olarak, farklı bir hikayem var. Şöyle başlıyor:
Siz denizin tuzlu olduğunu söylüyorsunuz.
Bense mavi ve balıklarla dolu olduğunu söylüyorum..
Sudanlı Yazar Leila Aboulela
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Görülüyor ki aşk ve güzellik âdeta birbirini itmam ve ikmâl eden iki vazgeçilmez unsurdur. Aşkı kaldırırsak güzellik mâna ve gayesini, güzelliği kaldırırsak aşk kudsiyetini kaybedecektir. Yalnız güzele yönelen aşk mutlaka, ebedî olan aşktır. Aslında aşkı ölmezliğe ulaştıran şey, güzellikteki ebedîliktir. Ve aşk, kudretini de asaletini de mutlak güzellikten almaktadır.
- Edib Özışık, Mûsıkî Sanatı
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Rainer Maria Rilke, ruhsal bunalımlar içine girdiğinde dostları ona psikoterapiye başvurması gerektiğini söylemiş, zorla da razı etmişler. Rilke hekime gideceği gün yoldayken vazgeçip geri dönmüş. Sebebini soranlara da "Şeytanlarımı kovalayayım derken, meleklerimi ürkütmekten korktum." demiş. Akla hemen Yunus Emre'nin şu dizesi geliyor: "Ballar balını buldum, kovanım yağma olsun."

y,gönüler
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bir kuşun anısı kalmış bende, saklı
bundan gözlerimdeki kayalık,
içimdeki serseri buzullar
dürtme içimdeki narı
üstümde beyaz gömlek var...
Birhan Keskin
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.