You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Yönetici
RE: Anlamlı izler
Nasıl iyi bakayım güzel kardeşim Osmanlı dağılmış, perişan olmuş, eyaletler kafa tutar olmuş.

Daha dün eyaletimiz olan bir yer kalkmış camimizi yıkacak. Elimizden gelen tek şey parasını verelim yıkma olmuş.

Burada kimseyi-şahısları yermiyorum. Belki Abdulhamit olmasaymış halimiz nice olurdu. Belki Abdulhamit olmasaymış yıkarsan yık bana ne bile diyebilirdi.

Abdulhamid'e laf yok ne yapabilirdi ki başka. Jön türkler sağolsun Osmanlının köküne kibrit suyu dökenler onlar oldu.

Demem o ki millet olarak ahvalimiz perişan oldu daha belimizi düzeltemedik.

Allah yardımcımız olsun. İnşallah daha güzel olacak.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Masallara boşverdiğimiz günden bu yana rüya göremez olduk.
İp koptu, zaman uçtu, hayat köşe bucak bir yerlere saklandı.
Uykularımız kâbuslarla donatıldı.
Aydınlık bir yüz gördüğümüzde ilk aklımıza gelen cümle,
"Sırıtma lan" oldu . . .
- Mustafa KUTLU -
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kendimizi olduğumuz gibi kabul edinceye dek bizi tutsak edecek kahramanlar. Süpermenler ve tanrılar yaratmaya devam edeceğiz. Özgür toplumda kahramanlara yer yoktur. Özgür insanın kahramanları olmaz.

Gündüz Vassaf
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Peyami Safa, elli yıl öncesinden bugünleri görmüş gibi. Doğu-Batı Sentezi (Yağmur Yayınları, 1963) kitabında şöyle diyor: “Bu çağ, umumiyetle, küçük solukların ve sabırsızlığın çağıdır. Koşmayı yürümeye tercih eden genç, okuduğundan fazla yazmayı, düşündüğünden fazla hüküm vermeyi, aramaktan fazla bulmayı tercih eder.” (Sayfa 101) Bu satırlar, beni, başka bir söze götürüyor: “Görmek kolay, önceden görmek zordur.”
( İbrahim Tenekeci )
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.