You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

General
RE: Anlamlı izler
Kendimi haklı görüyor değilim : Ama kendimi savunuyor da değilim - hele yargılamayı hiç beceremiyorum, kendimi de dünyayı da - dünya ne ise oydu : ben de ne isem o oldum - uyuşamadık. Hepsi bu.
Oruç Aruoba
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şairler, zulmün alkışçısı,
yurduna göz koyanların çağırıcısı,
ya da günün adamı olmamalıdır;
aksi halde şair ölmüştür.
-Sezai Karakoç-
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Arş'tan düşenin parçası bulunur, gönülden düşenin bulunmaz” der imiş evvel zaman arifleri.
“Kimin gözünden düştüysem artık, yere bir türlü varamadım” diye kederlendi beyaz saçlı adam.
Havada asılı bekleyen nice sözler var, işitilecekleri zamanın gelmesini bekliyorlar sabırla.
Kelimeleri o kadar savurganca kullanmıştı ki, ömrünün son demine geldiğinde söyleyecek hiç kelimesi kalmamıştı.
Öyleleri var ki, sessizliğiyle can yakıyor!

g.özcan
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"...Ya o seni düşlemekten vazgeçerse..."
"...Kumdan bir ip örmekten yada rüzgarın olmayan yüzüne mühre kazımaktan daha zorluydu. Kendisini baştan tutsak eden bu müthiş sanrıyı unutacağına andiçti."
"...Düşleyenin düşünde, düşlenen uyandı."
"...Alev dilimlerine doğru yürüdü. Alevler etini dağlamadı, ısı ve ateş saçmaksızın okşarcasına sarmaladı onu. Büyük bir dinginlikle, eziklikle, dehşetle, kendisinin de bir hayal, bir başkasının düşü olduğunu anladı."
Ficciones | Jorge Luis Borges
Döngüsel Yıkıntılar / Çeviri: Tomris Uyar
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Unutmayın; su vermeyi unuttuğunuz bir çiçek kadar çabuk kurur içinizde hayat!
"En sevdiğim renk" diye seslendiğimde bütün renkler hep birlikte ayağa kalkmıyorsa, bende bir eksiklik var!
O oyunu artık şöyle oynayalım: Elimin içinde kimin eli?
"Beni neden hiç aramadın?" diye sordu kadın. "Çünkü hiç sensiz olmadım" dedi adam.
Gideceğimiz yeri bilmiyorsak, bize her yer çıkmaz sokak...

g.özcan
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.