You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ANA BABAYA HER SEYE RAGMEN SAYGI MI???

ANA BABAYA HER SEYE RAGMEN SAYGI MI???

Profesör
RE: ANA BABAYA HER SEYE RAGMEN SAYGIMI???
ıı ıhhh yanlış yapıyosunuz...onlar görevlerini yerine getirmiyor diye kızamayız...kınama kınanacak duuruma düşersin demişler...dedigim gibi bir bakarız sizden bizden iyi müslüman olmuşlar...bakın bişri hafi hz en güzel örnektir kötü konuşmayın
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamun aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu

bekara hatun boşamak kolay gelir derler.
eğer zinakar bir tutumu varsa bunu gerçekleştiremeyecektir.içiniz rahat olsun. ben onun adına tevbe namazı kılmanızı tavsiye ederim. çevremdeki bazı insanlar için işe yaramıştı. ben de 2 rekat tevbe namazı kılıp kendisine hediye edeceğim. zor bir durum ama çözümü imkansız değil.

rivayet gereği ana babanın gadabı ALLAH tandır celle şanuhu veya ALLAH tealanın gadabı ana-babanın gadabıdır denir. zina şeklinde bir gadab olamaz. bu nedenle kendi halimizi kontrol ve tevbe namazı kılınmasını hediye dilmesini salık veririm.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.
Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-08-2010, Saat:05:45 AM, Düzenleyen: hado77.
Forumcu
selamun aleykum

2 rekat tevbe namazı kılındı.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.
Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
allah senden razi olsun hado77 kardes. artik onun allahin yoluna girmesi icin bol bol dua edicem insallah kabul olur ve az da olsa gunahlarini hafifletse.
Bunu ilk beğenen sen ol.
รüгüռժü
Durumunuz gerçekten ağır bir imtihan. Hem bir bayan olmanız hem bi kız çocuğunun babasına olan muhabbeti ve hem babasının kızının aleniyetinde böyle bir günaha bulaşması "Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun" dedirtiyor.
Yazılarınızda hissettiğim hissiyatınız ve hüznünüz gökleri rikkate getirecek cinsten. Yazdıklarımla biraz olsun hüznünüz hafifler ve Allah c.c. rahmetini hissettirebilirse gönlünüze ne mutlu bana.
Aynı durumda ben olsaydım hafazanallah, birazda kızardım aynı zamanda. Önce bu kızgınlığım için kendime şu soruları sorardım.
-Babam bu yaşıma kadar bana bakmadımı, eksiklerimi iyi kötü karşılamadımı,beni kucaklayıp sevmedimi bir babanın kızına olan hasretiyle? O zamanlar ben daha küçüktüm ve birçok konuda muhtaçtım , ama babam bana kucak açtı ve muhtaç olduğum konularda bana kızmadan (kine dönüşmeyen bir kırgınlık olabilir) bana iyi muamele etmedimi?
Eğer bunlara evet diyebiliyorsam ; O zaman babamda şu an muhtaç ve aciz bir halde. Özellikle annemin yokluğunda , boşluğa düşmüş durumda.
*Şimdi neden ben ona müsamaha gösterip yardımcı olmayayım?
- Benim dinimi öğrenmeme mani olmadı ve bazen (belki her zaman) destekledi. Bende dinimin doğrularını öğrendim ve bu doğrular bana Ana-babanın değerini öğretti. Madem ana baba Allah c.c. katındada değerli benim için , o zaman bu değerleri neden çöpe düştü diye elimin tersiyle iteyim, kirlendi , temizlemek yerine neden kırıp büsbütün mahvedeyim
*Şimdi ben Allah c.c. benim üzerime hak olarak vazife kıldığı babama yardımı neden yapmayayım?
- Her erkek gibi babamında ihtiyaçları var ve bu ihtiyaçlar için annemle evlenmişlerdi. Şimdi annem yok fakat babamın ihtiyaçları devam ediyor. Bu ihtiyacını ahirzaman fitnesinin orta yerinde günaha bulaşmadan gidermesi mümkün gözükmemiş babama. Engel olmak için gücümde yok. Madem öyle babamı bu kadar süre bu fitne ve günahlardan koruduğu için önce Allah c.c. sonra anneme şükretmeliyim. Şu an için oluşan bu günaha karşıda babam için dua etmeliyim.
* Şimdi ben annemin bana emaneti olan babamı bu günahlar karşısında yanlız mı bırakayım?

Bu yazdıklarım inşaallah içinizdeki kızgınlığı hafifletir ve şefkatinizi ön plana çıkartır. Çünkü dua için şefkat ve merhamet gerekir. tabi bir insanın ıslahı içinde dua gerekir.
Nice insanlar görmüşümdür , nice günahları işlemişler ve bu günahlardan Allah c.c. dilemesiyle dönmüşler ve tevbe etmişlerdir. İçki içen tevbe etti, sekreteri dahil 2-3 sevgiliyle beraberlik yaşayanlar tevbe etti,hırsızlık edip devleti soyanlar tevbe etti,zulmedenler tevbe etti. Baban madem daha ölmemiş ve madem tevbe kapısı açık demekki onunda büyükçe bir ihtimali var.
Üstelik bu tevbe edenler eskisinden daha aç ve daha istekli bir şekilde sarıldılar Allah c.c. ipine.Çünkü gördüler rezilliği, gördüler pisliği.
Hem biliyormusun Peygamberimiz efendimiz s.a.v. buyurmuşlardır ki : "Baba olup iki kız evlat yetiştiren kişiyle (senin gibi hayırlı ve Allah c.c. ını bilen) cennette yanyana olacağız. "
Kimse sana bu durumu düzeltmen için sihirli değnek veremez ve kimse seni kandıramaz sabah olunca bunlar düzelecek diye. O yüzden yolun sabırla başlar ve devamında sabır gerekir. İşlediğin kanavçeler gibi ilmek ilmek işlemen gerekir duanı ve bu duanın yanında babanı.
Nasılmı işleyeceksin?
Önce babana yaklaşırken kafandan tüm kötü düşünceleri ve babanın günahını sileceksin . Sevgiyle şefkatle yaklaşacaksın , ve onun şirin cici kızı olup onunla gülerek eğlenerek Allah c.c. i ve ölümü konuşacaksın. Anneni sor sıklıkla. Acısın canı bir yandan , diğer yandan sana cevap verebilmek için çırpınsın. Bunu görene kadar vazgeçme ve bıktırmadan sor.
Gidip gelen bayanları sor(yada bayanı) bazı şeyleri bildiğini ve rahatsız olduğunu hissettir. Ama bunu yaparken onun kızı olduğunu ve haddini bileceğini bilsin. Asi olma ve hırçın olma.
Herşeyden önce onun iyiliğini istiyorsun gibi davranma. Bunu hissedip sana tavır alacaktır unutma sen onun küçük kızısın.
İtaatli ol ama içkisini götürme. Allah c.c lanetlemiş baba, bunu bana yaptırma de. Ukala derse sana aç ayeti , mealini göster ona.
Onun dışında , yani Allah c.c. yapmayın dediği şeyler dışında her konuda ona itaat et.İtiraz etme. Bunu babanada söyle.
Unutmaki günümüzde zina çok normal ve zinaya yaklaşmayan,erkek ve bayanlar biraz alaycı biraz bağnaz karşılanıyor. Babanda bu toplumun bir ferdi. Geleneksel müslümanlığın geldiği nokta burası. Herkesten ibrahim a.s. olması beklenemez. Babanda normal yurdum insanı değilmi?
Ve lütfen babanla uhrevi tartışmalara girme. Her konuda babanı alt etsen bile bu yaptığın babanın Allah c.c. tamamen inkarı ile sonuçlanabilir. Bütün bunların ışığında şunuda unutma , efendimiz çok istemesine rağmen; bazı yakınlarını imana davet etti ve fakat bu yakınları iman etmediler. Hatta Allah c.c. iman mevzusunun kendi emri ve isteği ile olduğunu , resulu dahi olsa iman ettiremeyeceğini ve imanı sadece kendinin ilham edeceğini bildirdi.
O yüzden dualarında babanın Allah c.c. nin kitabını sağından verdiği kullarından kılmasını niyaz et.

Umarım yazdıklarım beni haddini aşanlardan etmez ve okuyan nasibdar olur.
Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.